ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Kasım 2014 Pazar 15:39

Beşiktaş seri peşinde

Beşiktaş seri peşinde

UEFA Avrupa Ligi’nde Asteras Tripolis ile 2-2 berabere kalarak gruptan çıkmayı garantileyen Beşiktaş, yarın zorlu Karabük deplasmanında 3 puan arayacak.


Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak olan siyah-beyazlı takım, zirveyi tekrar ele geçirmek için 3 puan almak zorunda.

Oynadığı futbolla bu sezon herkesin beğenisini kazanan Beşiktaş hem Avrupa’daki hem de ligdeki istikrarını sürdürmek istiyor. Özellikle UEFA Avrupa Ligi’nde hafta içerisinde oynanan Asteras Tripolis deplasmanından alınan 1 puan ile gruptan çıkmayı garantileyen Bilic ve öğrencilerinin şu andaki hedefi ise Karabük. Zorlu Karabük deplasmanından mutlak 3 puan alması gereken Beşiktaş’ta yaşanacak herhangi bir puan kaybında ise zirvedeki yerini kaybedecek.

FORVET HATTI DOLUDİZGİN

Siyah-beyazlı takımda Bilic’in takım içerisinde sorun yaşamadığı tek bölge forvet hattı olarak ön plana çıkıyor. Defansta yaşanan sıkıntıları, ileri uçta gol vuruşlarıyla kapatan Demba Ba, siyah-beyazlı takımın form durumu açısından zirvede olan yıldızı. Senegalli yıldızın gol yollarında bu kadar etkili olmasındaki en büyük sebeplerden Sosa ve Gökhan Töre ikilisinin de katkıları, Karabük deplasmanında siyah-beyazlı takımı galibiyete taşıyacak unsurların başında geliyor. Bilic’in ilk 11 tercihinden forvette Demba Ba, sağ kanatta Töre ve forvet arkasında Sosa üçlüsünün yeri garanti olarak gözüküyor. Sol kanatta ise iki tercihli olarak Olcay ve Kerim Frei’yi form durumuna göre oynatıyor olması, Bilic’in planları açısından ilerleyen zamanlarda da yaşanacak olan yoğun maç trafiği açısından rotasyona meyil veriyor. Neredeyse her bölgede oyuncularını formda tutmak için sürekli oynatmaya çalışan Hırvat teknik adam, futbolcularıyla ikili ilişkilerinde de herkesi oynatmak istediğine sürekli vurgu yapıyor.

ORTA SAHADA SEÇENEK AZ, İSİMLER GARANTİ

Bilic’in Karabükspor maçında orta sahanın merkezinde oynatacağı isimler Atiba ile Veli. Özellikle bu bölgede Atiba - Veli ikilisinin uyumunun yanı sıra, Hırvat hocanın elinde merkezde oynatacak futbolcu seçeneği de az. Siyah-beyazlı takımda sadece Necip ve Sosa, orta sahanın merkezinde görev alabilecek yeteneğe sahip. Sosa’nın forvet araksında forma giyiyor olması, Necip’in de takımda joker görevi yürütmesi sebebiyle bu bölgede kadro darlığı yaşanıyor. Veli ve Atiba’da yaşanacak herhangi bir sakatlık ya da form düşüklüğünü bir an bile düşünmek istemeyen Bilic’i en rahatlatan konu ise bu ikilinin mental olarak her an hazır olması. Defansta ve ileri uçta da etkili oynayan Atiba - Veli ikilisi yine Kardemir Karabükspor maçında takımın toplu ya da topsuz oyunda organizasyonunu yönetecek iki isim.

DEFANSTA UYUM SORUNU

Beşiktaş’ta sürekli sorun yaşandığı dile getirilen sağ bekte Serdar Kurtuluş’un performansı git gide yükselirken, en son oynanan Asteras maçında tandemde Ersan ve Franco ikilisinin formsuzluğu en önemli sorunlardan bir tanesi. Yarın oynanacak Kardemir Karabükspor maçında yine bu ikiliyi ilk 11’de düşünen Hırvat teknik adamın, maç saatinde farklı bir tercih yapıp defansta Necip’i de oynatabileceği gelen haberler arasında. Siyah-beyazlı takımda yarın sol kanatta ise o bölgenin değişmez ismi Ramon Motta’nın görev alması bekleniyor.

KALEDE KİM OLACAK ?

Beşiktaş’ta sakatlığı devam eden ve henüz takımla çalışmalara başlamayan milli kaleci Tolga Zengin’in yerine birkaç haftadır kaleyi koruyan Cenk Gönen de hafta içerisinde bir sakatlık yaşamıştı. Kulübün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, çekilen MR sonrası Cenk’in göğüs kasında (pektoral) ikinci derece yırtık olduğu tespit edildi. Cenk’in de bu duruma göre yarın ki Kardemir Karabükspor maçında oynamayacak olması sebebiyle siyah-beyazlı takımda kaleyi genç Emre Metin koruyacak.

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER