ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Eylül 2018 Salı 09:43

Beşiktaş, fırsatı değerlendiremedi

Beşiktaş, fırsatı değerlendiremedi

Siyahbeyazlı takım, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe'ye karşı 1-0 öne geçmesine rağmen, sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.


Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında oynanan derbi maçında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmaya kontrollü başlayan siyah-beyazlı ekip, fazla etkili olamasa da 40. dakikada Ryan Babel'in uzak mesafeden attığı golle 1-0 öne geçti. İkinci yarıda da savunmada kalan ve hücuma çıkmakta zorlanan Beşiktaş, 71. dakikada Andre Ayew'in fileleri havalandırmasıyla rakibinin 1-1 beraberliği sağlamasını engelleyemedi.

Oğuzhan Özyakup ile Jeremain Lens'in yerine Adem Ljajic ve Cyle Larin'in girmesiyle oyunun kontrolünü eline almaya çalışan Beşiktaş, hücumda çoğalamamanın sıkıntısını yaşadı. Siyah-beyazlı ekip, pozisyon bulmakta zorlandığı karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı.

- Fırsatı değerlendiremedi

Beşiktaş, derbi maçta aldığı sonuçla 6. haftadaki fırsatı değerlendiremedi.

Siyah-beyazlı ekip, Galatasaray'ın Akhisarspor'a 3-0, Kasımpaşa'nın Aytemiz Alanyaspor'a 2-1 mağlup olduğu ve Medipol Başakşehir'in Bursaspor ile 0-0 berabere kaldığı 6. haftada Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak bir puan alabildi.

Bu sezon ilk kez berabere kalan Beşiktaş, puanını 11'e çıkararak 4. sırada kaldı.

- Deplasmanda puan kaybı sürdü

Beşiktaş, bu sezon deplasmanda üst üste ikinci kez puan kaybetti.

Ligin 4. haftasında Bursaspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, 6. haftadaki derbi maçını da aynı skorla tamamladı. Beşiktaş, dış sahadaki 2 karşılaşmada 4 puan yitirdi.

- Ryan Babel, Kadıköy'de golünü yine attı

Derbi maça forvet hattında başlayan ve Beşiktaş'ı 40. dakikada 1-0 öne geçiren Ryan Babel, Ülker Stadı'ndaki derbi maçını yine boş geçmedi.

Siyah-beyazlı ekibin geçen sezon rakibine deplasmanda 2-1 mağlup olduğu karşılaşmada takımının tek golünü kaydeden Babel, 2018-2019'daki ilk derbi mücadelesinde de fileleri havalandırdı.

Bu sezon resmi maçlardaki 6. golünü kaydeden Babel, bunların 4'ünü son 4 karşılaşmada attı.

- Caner Erkin, kırmızı kart gördü

Derbi mücadelesinin 87. dakikasında sarı kart gören Caner Erkin, maçın bitmesinin ardından hakem Fırat Aydınus'a yaptığı itiraz sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Cezalı duruma düşen Caner Erkin, 7. haftadaki Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

- Derbi maçta yine kırmızı kart

İki takım arasındaki derbi maçta yine kırmızı kart çıktı.

Geçen sezon lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere 4 kez karşı karşıya gelen iki ekibin oyuncuları, bu derbilerde toplam 9 kırmızı kartla cezalandırıldı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında bu sezon oynanan ilk derbi mücadelesinde ise Caner Erkin, kırmızı kart gördü.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER