ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ekim 2014 Perşembe 12:58

"Benim için büyük bir problem"

"Benim için büyük bir problem"

Miroslav Stoch, kariyeri için Fenerbahçe ile olan sözleşmesini "büyük bir problem" olduğunu belirtti.


Fenerbahçe’de bir türlü kendisini kanıtlayamayan ve bu sezon başında da Al Ain’e kiralanan Miroslav Stoch, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Sport 360’a konuştu.

"Az daha öldürüyordu"

İspanya ile oynanan Euro 2016 Eleme Grubu maçında galibiyeti getiren golü atan Stoch, “O gol sonrası adeta bir patlama yaşadım. Çok mutluydum, kenara doğru koşmaya çalıştım ve biri beni durdurmaya çalışırken az daha öldürüyordu. Golü kutladık, çok güzeldi. Profesyonel kariyerimde ilk defa kafayla bir gol attım. Benim için çok büyük andı. Böylesini yapmamıştım. Galibiyetler almaya devam etmeli ve Euro 2016 vizesini almalıyız” ifadelerini kullandı. Slovakya 3 maç sonunda topladığı 9 puanla C Grubu’nda ilk sırada yer alıyor. .

Sorun sözleşme 

Stoch, Al Ain’e kiralanmadan önce de PAOK’ta kiralık olarak forma giymişti. Ona bir sonraki transfer döneminde kalıcı olarak bir transfer düşünüp düşünmediği soruldu. Kendisiyle çok sayıda takımın ilgilendiği belirten 25 yaşındaki oyuncu, “Şu anda Fenerbahçe ile bir sözleşmem var ve bu da benim için büyük bir problem. Al Ain benimle oldukça ilgilenmişti. Ben bir seneliğine buradayım. Sezon bittikten sonra neler olacak göreceğiz. Bu takıma yardımcı olmak istiyorum. Nerede oynarsam oynayayım her zaman sahaya en iyimi koyar ve kazanmak isterim. Profesyonel kariyerimde ilk defa geçen sezon hiçbir kupa kazanamadım” diye konuştu.

"Her şey aynı olur muydu bilemiyorum"

Stoch en unutulmaz anıları 2006-2010 yılları arası formasını giydiği Chelsea’de yaşamış: “Hayatımda verdiğim en önemli karar 16 yaşımda Slovakya’dan ayrılıp İngiltere’ye gitmek oldu. Chelsea harika bir akademiye sahip, orada çok fazla şey öğrendim. Her gün gelişiyordum ve üçüncü senemde de A takıma çıktım. Drogba, Lampard ve Terry gibi büyük oyuncularla oynama fırsatı yakaladım. Benim için çok faydalı bir okuldu. Eğer Chelsea için ülkemi terk etmeseydim her şey aynı olur muydu bilemiyorum. Ülkemde en büyük problem de bu. Çok fazla yetenek var ama doğru zamanda ayrılmadıkları için çoğu oyuncunun kariyeri sona eriyor.”

"Türkiye'de yaşadığım için.."

Stoch, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki hayata kısa zamanda adapte olmuş. Yıldız futbolcu bunda Türkiye gibi bir ülkede yaşamasının etkisi olduğunu söylüyor: “Üç sene Türkiye top oynadım. Orada da insanların çoğu Müslüman, benzer bir kültüre sahipler. Buraya geldiğimde benim için farklı bir şey yoktu. Hayatı, mantaliteyi ve kültürü biliyordum. Çok çabuk adapte oldum.”

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER