ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ekim 2014 Çarşamba 10:24

Bayern Münih, Roma'yı gole boğdu

Bayern Münih, Romayı gole boğdu

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda, Almanya’nın Bayern Münih takımı, deplasmanda İtalya’nın AS Roma ekibini 7-1 yendi.


Başkent Roma’daki 80 bin kişilik Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve tribünlerin tamamının dolduğu mücadeleyi İsveçli hakem Jonas Eriksson yönetti.

Karşılaşmaya konuk Bayern Münih hızlı başladı. Alman ekibinde Arjen Robben, sağ kanattan duvar pasıyla Roma ceza sahasına girdi. Önündeki Ashley Cole'i vücut çalımıyla geçen Robben, sol ayağıyla yaptığı klas vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1

23. dakikada Roma kalesini cepheden gören yerden ceza sahasına yaklaşan Mario Götze, Thomas Müller ile duvar pasına girdi. Müller’den gelen şık topuk pasıyla ceza sahasına girerken topla buluşan Götze, yerden düzgün vuruşla farkı ikiye çıkardı: 0-2

25. dakika sonra sol kanattan gelişen bir başka Bayern Münih atağında Bernat soldan ortaladı, Polonyalı golcü Robert Lewondowski, altıpas üzerindeki kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 0-3

30. dakikada yine sağ kanattan ceza sahasına girerken topla buluşan Hollandalı yıldız Robben, bir başka klas vuruşla meşin yuvarlağı Roma fileleriyle buluşturdu: 0-4

35. dakikada AS Roma ekibinden Manolas ceza sahası içinde kayarak rakibine müdahale etmek isterken topa eliyle dokununca hakem Eriksson penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Thomas Müller, 36. dakikada farkı 5’e çıkardı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarı

53. dakikada gelişen ev sahibi takımın atağında AS Roma'dan Gervinho, kaleci Neuer ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta top direkten döndü.

60. dakikada kullanılan serbest vuruşta Gervinho, net pozisyonda altıpasta topa bekletmeden vurdu ancak kaleci Neuer iki hamlede topa sahip oldu. 

Roma aradığı golü Fildişi Sahilli oyuncusu Gervinho ile 66. dakikada buldu. Florenzi, Bayern Münih ceza sahasına girerken soldaki Nainggolan’a pasını aktardı. Nainggolan’ın ortaladığı topu ceza sahasında Gervinho kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve farkı 4’e indirdi: 1-5

78. dakikada Robben’in ara pasında hareketlenen Franck Ribery, Roma ceza sahasına girerken öne çıkan kaleci De Sanctis’in üstünden aşırtarak, skoru 6-1 yaptı.

Bu golden iki dakika sonra oyuna yeni giren Shaqiri, uzaktan çekilen şutta topu güçlükle çelen De Sanctis’in önünde meşin yuvarlakla buluştu. De Sanctis’i geçen Shaqiri, topu boş kaleye göndererek, Bayern Münih’in 7. golüne imzasını koydu: 1-7

Karşılaşma 7-1 sona ererken, Bayern Münih bu galibiyetle E Grubu'nda puanını 9'a çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Roma ise 4 puanda kaldı ve "Devler Ligi'ndeki ilk mağlubiyetini aldı. 

AS Roma, 2006-2007 sezonunda yine Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tur mücadelesinde İngiltere'nin Manchester United takımına deplasmanda 7-1'lik skorla boyun eğmişti. 

Karşılaşmada, ev sahibi AS Roma; De Sanctis, Torosidis, Yanga-Mbiwa, Manolas, Cole (Dk. 46 Holebas), Pjanić (Dk. 79 Ljaic), De Rossi, Nainggolan; Iturbe, Totti (Dk. 46 Florenzi), Gervinho ilk onbiriyle mücadele ederken, konuk Bayern Münih ise Neuer, Bernat, Boateng, Benatia, Alaba, Lahm, Alonso, Robben, Müller (Dk. 60 Rafinha), Götze, Lewandowski 11'i ile sahada yer aldı.

Maçtan notlar

80 bin kişilik Roma Olimpiyat Stadı’nda mücadeleyi 62 bin 300 kişi izledi. Stadın Roma-Lazio derbi mücadeleleri de dahil olmak üzere uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar dolduğu gözlendi.

Mücadeleyi, Almanya’dan gelen 5 bin Bayern Münih taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takip etti.

Karşılaşma öncesi 20 kişilik maç kadrosunda olduğu açıklanan Roma’nın Fenerbahçe’den kiraladığı Salih Uçan ise teknik direktör Rudi Garcia tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. 

Karşılaşmanın başında iki takım futbolcuları ve hakemler, UEFA’nın ırkçılığa hayır kampanyasında birlikte kol kola fotoğraf çektirdi.

Sezon başında Roma’dan Bayern Münih’e transfer olan Faslı stoper Mehdi Benatia’nın ayağına her top geldiğinde Roma tribünleri kendisini yoğun şekilde ıslıkladı. 

Maç sonunda Romalı oyuncular, tribünlere dönerek verdikleri destek nedeniyle taraftarları alkışladı. Tribünler de ağır yenilgiye rağmen oyuncuları alkışladı. 

Bayern Münih takımı da farklı galibiyeti taraftarıyla kutladı. 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER