ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Mart 2014 Pazartesi 11:36

Bayern Münih gün sayıyor

Bayern Münih gün sayıyor

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) lideri Bayern Münih yeni bir rekor peşinde.


Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) lideri Bayern Münih, lig tarihindeki en erken şampiyonluk için gün sayıyor.
Bundesliga'da 26 hafta sonunda 74 puan toplayan Bayern Münih, en yakın rakibi Borussia Dortmund'un 23 puan önünde liderlikte yer alıyor.

Bayern Münih, yarın oynanacak 27. hafta mücadelesinde deplasmanda Hertha Berlin'i mağlup etmesi durumunda şampiyonluğu garantileyecek. Borussia Dortmund'un sahasında Schalke 04 ile oynayacağı Ruhr derbisinde puan kaybetmesi halinde, Münih ekibi, Berlin deplasmanında yenilse dahi şampiyonluğa uzanacak.

Borussia Dortmund'un şampiyonluk umudunu sürdürebilmesi için kazanması, Bayern Münih'in de puan kaybetmesi gerekiyor. Borussia Dortmund deplasmanına çıkacak Schalke 04'ün de matematiksel olarak şampiyonluk şansı devam ediyor. Schalke 04'ün mucize sayılabilecek şampiyonluğunun gerçekleşebilmesi için tüm maçlarını kazanıp averajını iyileştirmesi, Bayern Münih'in de kalan 8 haftayı yenilgiyle kapatması gerekiyor.

Ligde 51 maçtır yenilmezlik serisi bulunan Bavyera ekibi, geçen sezonun 28. haftasında şampiyonluğunu ilan etmiş ve Bundesliga'da kırılması güç bir rekor elde etmişti. Münih ekibi, başkentte şampiyonluğu garantilemesi halinde bu kez bitime 7 hafta kala şampiyon olacak ve rekorunu geliştirecek.

Bundesliga'da Bayern Münih hakimiyeti

Bayern Münih, bu sezon ligde mutlu sona ulaşması halinde kulüp tarihinin 24. şampiyonluğunu elde edecek.
Almanya'da 1903 yılından bu yana oynanan futbol liginde, geçen sezonu zirvede bitiren Bavyera ekibi, 23 kez ile Bundesliga'nın en fazla şampiyonluk yaşayan takımı durumunda. Bayern Münih'in ardından son olarak 1967-1968'de ligde zafere ulaşan Nürnberg'in 9 şampiyonluğu bulunuyor. Jurgen Klopp'un teknik direktörlüğünde son yıllarda başarılı bir grafik çizen Borussia Dortmund, 8 şampiyonluğa sahip. Son şampiyonluğunu 1957-1958 sezonunda kazanan Schalke 04'ün 7 şampiyonluk yaşadığı Bundesliga'da Hamburg'un 6 şampiyonluğu bulunuyor. Almanya'da 5'er şampiyonluk elde eden takımlar ise Stuttgart ve Borussia Mönchengladbach.

Guardiola kupa geleneğini sürdürüyor

Alman çalıştırıcı Jupp Heynckes'in görevden ayrılmasının ardından İspanyol teknik adam Josep Guardiola ile yoluna doludizgin devam eden Bayern Münih, ligde son 18 maçtır kazanıyor.

Almanya Kupası'nda yarı finale çıkan Bavyera ekibi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de çeyrek finale yükselmeyi başardı. Bayern Münih bu sezon resmi maçlarda 2 kez kaybetti. Sezon başındaki Süper Kupa maçında Borussia Dortmund'a 4-2 yenilen Münih ekibi, Şampiyonlar Ligi grubundaki son karşılaşmada da sahasında 3-2'lik skorla Manchester City'ye mağlup oldu.

Barcelona'nın başındayken rekorları altüst eden Guardiola, Katalan ekibiyle üst üste 3 lig şampiyonluğu, 2 Kral Kupası, 3 İspanya Süper Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi kupası, 2 UEFA Süper Kupası, ve 2 Dünya Kulüpler Kupası kazanmayı başardı. İspanyol teknik adam Bayern Münih ile şimdiden 2 kupa zaferi yaşadı. Sezon başında Chelsea'yi penaltılarla geçerek UEFA Süper Kupası'nın sahibi olan Bavyera ekibi, aralık ayında Fas'ta oynanan Dünya Kulüpler Kupası'nda da mutlu sona ulaştı.

Almanya'da şampiyonluk düğümünün çözülebileceği Hertha Berlin-Bayern Münih ve Borussia Dortmund-Schalke 04 karşılaşmaları yarın TSİ 21.00'de başlayacak.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER