ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Mayıs 2014 Perşembe 13:02

Basketbolla çocukların hayatını değiştirdi

Basketbolla çocukların hayatını değiştirdi

"Bir şehrin sporla canlanabileceği" inancıyla yola çıkan basketbol antrenörü Mahmut Şimşek, Hakkari'de olumlu neticeler aldıklarını söyledi.


Hakkari'de "bir şehrin sporla canlanabileceği" inancıyla yola çıkan basketbol antrenörü Mahmut Şimşek, çok sayıda çocuğun hayatını basketbolla değiştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nca 2012 yılında "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"ne, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu 2013 Fair Play Ödülleri jürisinin değerlendirmesi sonucunda da "Sportif Tanıtım Dalı Şeref Diploması Ödülü"ne layık görülen Şimşek, yürüttüğü çalışmalarla kentteki gençlere umut ışığı oldu.
Yaklaşık 12 yıl önce kentte bilinmeyen ve tanınmayan basketbolu yaygınlaştırmak için imkanlarıyla mücadele eden Şimşek, emeğinin karşılığını almaya başladı. Gençleri basketbolla tanıştıran ve sevdiren gönüllü antrenör, şu ana kadar yaklaşık 250 genci basketbola kazandırdı.

Kentteki gençlerin eğitimlerine de destek olup birçoğunun üniversiteyi kazanmasını sağlayan Şimşek, birçok basketbol aktivitesinin gerçekleşmesine, Streetball Turnuvasının geleneksel hale getirilmesine ve basketbol kulüplerinin kurulmasına önayak oldu.

- "Bu hedefi çocukken belirledim"

Şimşek, çocukken, kendine, "gençlere basketbolla umut ışığı olma" sözü verdiğini ve bu hedefi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Şimşek, şunları anlattı:

"Çocukluğumda, çok trajik bir olay yaşadım. Hakkari'de bir maç kazandık. O maçı kazandıktan sonra il dışına çıkmamız gerekiyor. Bütün malzemelerimizi hazırlayarak spor salonu önünde toplandık. Antrenörümüz maddi imkansızlıklardan dolayı maça gidemeyeceğimizi söyleyerek, beni inanılmaz hayal kırıklığına uğratmıştı. O zaman benim hikayem başladı. Kendime, 'basketbol oynayacak gençler, benim yaşadığım sıkıntıyı yaşamayacak' sözünü verdim. Bu amaçla da yola çıktım. Bu faaliyetleri sırasında bazı insanlar 'bir kazancın yok, kendi imkanlarını seferber edip basketbola yatırıyorsun, eline ne geçiyor' diye beni eleştiriyor. Oysa ki çocukları basketbola kazandırmak benim için dünyaya bedel."

- "Hakkari'yi, basketbol şehri yapacağım"

Hakkari'de ilk defa sokak basketbolu turnuvası düzenlediğini belirten Şimşek, kentin en çalkantılı sokağında final maçını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

"İsmi her zaman olumsuzluklarla anılan Hakkari'yi, basketbol şehri yapmayı amaçlıyorum. İnşallah bütün gençlerimizle bunu başaracağız. Bu çalışmalarımla ödüllere layık görüldüm. Bunlar sorumluluğumu daha da artırdı. Ödüller daha fazla gence ve çocuğa ulaşmam gerektiğinin bir işaretiydi. Hakkari'de basketbolu her tarafa yayacağım. Belki doğru düzgün bir sahamız, spor salonumuz yok ama kendi imkanlarımızla bir okulun bahçesine yaptırmış olduğumuz iki güzel potamız var. Antrenmanlarımızı burada yapıyoruz. Bu gençler, basketbolu seviyor ben de seviyorum. Amacım Hakkari gibi sosyal faaliyetin, aktivitenin sıfır olduğu bir yerde, basketbolla bir kapı açmak, gençlere ışık olmak."
Basketbolcu gençlerden İslam Koç ise antrenör Şimşek sayesinde basketbolla tanıştıklarını ve böylece yaşamlarının değiştiğini ifade etti.

Geçmişte Hakkari'de basketbolun bilinmediğini anlatan Koç, "Hocamızın Hakkari basketboluna kattıkları tartışılamaz. Sayesinde üniversite hayatımız bile değişti. Yeni arkadaşlıklar edindik. İyi ve kötü günümüzde, hep yanımızda oldu. Basketbolla gençleri toparladı. Gençlere basketbolu öğretti" dedi.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER