ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2014 Pazartesi 18:45

Basın Mensuplarından kınama

Basın Mensuplarından kınama

Volkan Demirel’in koruması olduğu iddia edilen kişiler ile basın mensupları arasında çıkan olaylarda darp edilen gazeteciler, yaşanan çirkin saldırıyı kınadı.


A Milli Futbol Takımı’nın Kazakistan ile oynadığı maçın ardından milli kaleci Volkan Demirel’in koruması olduğu iddia edilen kişiler ile basın mensupları arasında çıkan olaylarda darp edilen gazeteciler, yaşanan çirkin saldırıyı kınadı.

Türkiye’nin 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda oynadığı Kazakistan maçının ardından Volkan Demirel’i görüntülemek isteyen basın mensupları ile korumalar arasında arbede çıktı. Olayların ardından bir çok basın mensubu ve Türkiye Spor Yazarları Derneği basın mensuplarına yapılan saldırıyı kınadı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Naci Arıkan, maçın ardından basın mensuplarına yönelik acı veren olaylar yaşandığını belirterek, “Bizde nedense spor basını yanlış anlaşılmakta, yanlış görülmektedir. Vazifesini yapan her arkadaşımıza birileri müdahale etmek istiyor. Bu maçtan sonra da aynısı olmuştur. Görev yapan arkadaşlarımız haksız yere darp edilmiştir. Öldürücü darbeler almıştır. Bunu yapanlar kimdir belli değil. Herkes bir şeyler diyor. Burası yol geçen hanı mı? Türk Telekom Arena Stadyumu’nun futbolcu giriş kapısında akredite kartı olmayanlar içeri girecekler, ellerini kollarını sallayarak dışarı çıkacaklar. Futbolcular çıktıktan sonra da hırslarını basın mensuplarından almışlar. Gazeteciler, Volkan’ın olayı haber değeri taşıdığı için görüntü almışlar. Bunların haber yapmalarını engellemek adına basın mensuplarını darp etmişlerdir" dedi.

"SALDIRGANLARDAN 5’İ GÖZALTINDA"

Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade eden Arıkan, "Bu saldırdığın insanlar bu mesleğin emekçileri. Bunların ek gelirleri yok. Aldıkları maaşları zaten çok düşük. Ona rağmen gecenin geç saatlerinde o kadar uğraşacaklar, herkese haber konusunda çalışacaklar, birileri kabadayılık yapacak ve bizim meslektaşlarımızı darp edecekler. Biz işin sonuna kadar takipçisiyiz. Saldırganlardan 7 tanesinden 5’i gözaltına alındı. Bunun bedelini ödeyecekler. Valilik ve federasyon ile iç içeyiz. Görüşmeler yaptık. İnşallah bundan sonra böyle olaylar olmaz. Bundan sonra böyle olaylara karışanların mutlaka elleri kırılacaktır” diye konuştu.

"BASIN MENSUPLARI OLAYIN EN MASUMU"

Spor Bakanı ile defalarca konuştuklarını dile getiren Arıkan, “Bakanımız bu konuda çok titiz. Sporda şiddetin önlenmesi adına her adımı atmış durumda. Kulüpler yasası gündemde artık. Yöneticiler kendi bildiğine konuşamayacak. Artık bu işler profesyonelce yapılacak. İşler rayına girecek. 6222 yeterince uygulanmıyor. Hep alt sınırlar uygulanıyor. ’Soyunma odasını basarım’ demekle bu işler olmuyor. Bu konuşulduğu zaman bunun bir cezası, karşıtı olmazsa bu işin önüne geçemeyiz. Futbol federasyonuna da büyük görevler düşüyor. Basın mensupları bu olayların en masumları. Sadece görevini yapıyor. Ama darp edilen, hedef tahtası olarak gösterilenler sadece basın mensupları. Ligin daha başındayız ve bu olaylar oldu. Ben geri kalan kısımda düşünemiyorum” şeklinde konuştu.

DANACI: “TERÖRİST MUAMELESİ GÖRDÜK"

Foto muhabiri Vedat Danacı ise, “Yine korumalar tarafından dövüldük. Sanki bir terörist muamelesi gördük. Anlamsız bir şekilde bize karşı bir saldırı oldu. Zaten Volkan ve Emre görüntü vermek istemese oradan çıkmazlar. Onlar çıkarken Fenerbahçe’nin korumaları olduğu iddia edilen 4-5 kişi bizim arkadaşları tartakladı. Gökhan arkadaşımızı daha fazla darp edilmemesi için alıp, içeri soktum. Bu olayın en masumu biziz. Olmayan bir şeyi değil, olan bir şeyi çekiyoruz. Herkes basın mensuplarını hedef gösteriyor. Basın mensupları stat çıkış alanına girerken birçok zorluk yaşıyor ama akreditasyonu olmayanlar ise rahatlıkla girip çıkabiliyorlar. Biz bunu anlamış değiliz” ifadelerini kullandı.

TÜRKER: “KORUMA TERÖRÜ ESTİRDİLER"

Yazar Atilla Türker de, olayların yaşandığı yerde olduğunu söyleyerek, "Görev sorumluluğu ile oradaydık. Volkan’ı ya da başka bir futbolcuyu sevdiğimiz için orada değildik. Koruma terörü estiren sorumlu kişiler acımasızca kameraman ve foto muhabiri arkadaşlarımıza saldırmaya başladılar. Volkan Demirel’i başka kapıdan çıkması için federasyon görevlileri uyarıyor. Ama Volkan Demirel ise basına boy göstermek için o daracık kapıdan çıkıyor. Volkan Demirel başka kapıdan çıksa hiçbir olay çıkmayacaktı. Volkan’ın çıkışı sırasında ister istemez arbede oldu ve korumalar basın mensuplarına tekme tokat girdiler. Korumalardan kim hesap soracak. Herkes fair-play’den bahsediyor ama hiçbir yerden açıklama yok” değerlendirmesinde bulundu.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER