ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Eylül 2014 Salı 15:01

Barça'nın yıldızları İstanbul'da yetişecek

Barçanın yıldızları İstanbulda yetişecek

Avea ve İspanyol devi Barcelona iş birliğiyle, FCBEscola okulları Türkiye’de açıldı.


GSM operatörü Avea, 'FCBEscola Camp Avea' projesi için dünyanın önde gelen futbol kulübü Barcelona ile iş birliği anlaşması imzaladı. Shangri-la Bosphorus Otel'de gerçekleşen basın toplantısına FC Barcelona Kulübü Başkan Yardımcısı Javier Fausi Santasusana, FCBEscola Direktörü Xevi Marce ve Avea Ceo’su Erkan Akdemir katıldı.

FCBEscola Direktörü Xevi Marce projenin kendileri için heyecan verici olduğunu kaydederek, “3 yıl önce başlamıştık. Çok fazla çaba sarf ettiğimiz proje oldu. Kamplarla başladık. Farklı bölgelerde çalıştık. Bugün de bu projeyi tanıtma şansına sahibiz. Daha iddialı bir adım. İstanbul'da 2 merkez açacağız. Burada alçak gönüllülükle bulunuyoruz ve bir şeyler öğrenmeye geldik. Türk halkıyla bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Türklerin yetenekli olduğunu biliyoruz. Bu iki merkezde toplam 300'er öğrenci olacak. Sistemimizi ve oyunumuzu gerçekleştireceğiz.

Çocukların topla mutlu olmasını, antrenmanlarında bizlerle beraber olmalarını ve çalışmalarını sağlayacağız. Aynı zamanda birçok Türk antrenörün bizim metotlarımızı öğrenmesini sağlayacağız. Biz de onlardan bazı şeyler öğreneceğiz” diye konuştu. Proje kapsamında futbol okulunda 6-12 yaş aralığında çocukların eğitim alabileceği belirtilirken, yaşın 14'e kadar çıkabileceği ve burslu öğrenci konusunun da çözüleceği ifade edildi.

Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Fausi Santasusana ise Türkiye'de bulunmanın büyük bir zevk olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

“Kuruluş olarak neredeyse bütün dünyada farklı şekillerde varız. Her Çarşamba ve hafta sonu maçlarda aynı zamanda birçok ülkeye gitmemiz talep ediliyor. Farklı yollardan bu ülkelere ulaşmamızın talebi geliyor. Son 5 yıldır en çok talep edilen yol Escola sistemimiz. Herkes, yeni bir Messi, Xavi, Iniesta ve Puyol çıkabileceğini düşünüyor. Bu kadar kolay veya hızlı değil. Bu nesli elde etmek sürpriz oldu.”

Barcelona Arda'yla ilgilenmedi

Javier Fausi Santasusana, Atletico Madrid forması giyen Arda Turan'ın transferini düşünüp düşünmedikleri yönündeki bir soruya, "Güzel bir oyun çıkarıyor. Bizce çok iyi bir oyuncu. Barcelona hiçbir zaman Arda Turan'ın transferi ile ilgilenmedi. Teknik direktörümüz bu oyuncunun pozisyonunun dolu olduğunu düşündü ama çok iyi bir oyuncu" cevabını verdi.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER