ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Kasım 2016 Çarşamba 13:21

Bando Es-Es'ten eski stada hüzünlü veda

Bando Es-Esten eski stada hüzünlü veda

Eskişehir'de 10 yıl önce kurulan ve yeni stadına kavuşan Eskişehirspor ile özdeşleşen Bando EsEs, saha olayları yüzünden kulübe verilen 4 maç seyircisiz oynama cezası nedeniyle Atatürk Stadı'na resmi karşılaşmada veda edememenin hüznünü yaşadı Bando EsEs'in kurucularından Kürkçüoğlu: "Omuz omuza adlı yeni bestemizi prova edip, stadımızda son kez çalıyoruz"


DENİZ AÇIK - Eskişehir'de 10 yıl önce tamamen gönüllülük esasıyla çeşitli mesleklerden 35 Eskişehirspor taraftarının oluşturduğu Bando Es-Es, yıkılacak Atatürk Stadı'na "Omuz omuza" adlı yeni besteleriyle hüzünlü şekilde veda etti.

Eskişehirspor'u desteklemek için siyah-kırmızılı renklere gönül veren ve 35 kişilik kadrosu bulunan "Bando Es-Es", Eskişehir'de 6 Temmuz 2006'da tamamen gönüllülük esasıyla kuruldu.

Tribünde küfürsüz bir ortam yaratıp, maçların şölen havasında geçmesini sağlamayı hedefleyen Bando Es-Es, Spor Toto Süper Lig'den düşen Eskişehirspor'un 14 Mayıs'ta oynadığı Medipol Başakşehir müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları dolasıyla aldığı 4 maç sahasında seyircisiz oynama cezası nedeniyle, kurulduğu Atatürk Stadı'na resmi karşılaşmada veda edememenin hüznünü yaşadı.

Bunun burukluğunu yaşayan Bando Es-Es, Atatürk Stadı'nda son kez, "Omuz omuza" adlı yeni bestelerini seslendirdi.

 

- Eski statta son kez çaldılar

Bando Es-Es'in kurucularından Uğur Kürkçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Stadı'nda tatlı, acı anılarının bulunduğunu söyledi.

Kuruldukları Atatürk Stadı'na bir maçta veda edemeden ayrılmanın burukluğunu yaşadıklarını ifade eden Kürkçüoğlu, "Yeni bestemizi prova edip, stadımızda son kez çalıyoruz." diye konuştu.

Kürkçüoğlu, Eskişehirspor'un Türkiye'nin en önemli markalarından olduğunu belirterek, siyah-kırmızılı takımın bu sezon bulunduğu ligi hak etmediğini vurguladı.

Eski stattan yeni stada taşındıklarını anımsatan Kürkçüoğlu, şunları kaydetti:

"Yeni stadımızdaki ilk maç öncesinde sevinçten gece uyku tutmadı. Sabah maç saatinin gelmesini sabırsızlıkla bekledik. Güzel ve Eskişehir'e yakışır bir stadyum oldu. Her şeyiyle kaliteli ve atmosferi güzel bir stat. Yeni stadımızdaki ilk karşılaşma olan Yeni Malatyaspor maçında yaklaşık 30 kişilik bir ekiple yerimizi aldık. Yeni stadımızdaki ilk maçımızda sesimizin duyulmadığı yönünde eleştiriler oldu. Ancak biz de tecrübe kazandık."

Kürkçüoğlu, Bando Es-Es olarak A Milli Futbol Takımı'nı da statlarda desteklediklerini hatırlatarak, kentteki yeni statta Eskişehirspor dışında milli takıma da destek olacaklarını dile getirdi.

 

- "Yeni bestemizle veda ediyoruz"

Bando Es-Es'in şefi Ali Ulusoy da 2006 yılında beri ilk günkü heyecanla tribündeki yerlerini aldıklarını vurguladı.

Geçen sezon Medipol Başakşehir maçında taraftarların neden olduğu üzücü olaylardan dolayı verilen ceza sonucu Atatürk Stadı'na veda edemediklerine değinen Ulusoy, "TFF 1. Lig'de mücadele ettiğimiz bu sezonda da geçen yıldan kalan ceza nedeniyle Atatürk Stadı'nda yerimizi alamadık. Onun burukluğunu yaşıyoruz. Omuz omuza isimli bestemizi yaptık. Stadımıza yeni bestemizle veda ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ulusoy, Bando Es-Es'in kentte yapımı tamamlanan 35 bin kişilik yeni statta da görevinin başında olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER