ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Eylül 2014 Cuma 15:42

Balıkesirspor 38 yıl sonra Galatasaray'ı ağırlıyor

Balıkesirspor 38 yıl sonra Galatasarayı ağırlıyor

Balıkesirspor, Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun üçüncü haftasında yarın Galatasaray'ı misafir edecek.


Balıkesirspor, Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun üçüncü haftasında yarın Galatasaray'ı misafir edecek. Ligin ilk iki haftasını puansız kapatan ligin yeni ekibi Balıkesirspor, güçlü rakibinden puan ya da puanlar alarak kötü gidişine son vermek istiyor. En son 1975-1976 sezonunda Galatasaray ile karşılaşan Kırmızı-Beyazlı ekipte, Keremcem Akyüz dışında sakat oyuncu bulunmuyor.

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Balıkesirpor, 38 yıl aradan sonra Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Balkes, en son 1975-1976 sezonunda Galatasaray ile iki kez karşılaştı. 16 Ekim 1975'te evinde oynadığı maçı 1-0 kazanan Balıkesirspor, 11 Nisan 1976 tarihinde ise İstanbul'da oynanan karşılaşmayı 2-0 kaybetti.

Balıkesirspor Profesyonel Şube Sorumlusu Zeki Çıkrıkçı, takımın hazırlıklarını tamamlayıp maç saatini beklemeye başladığını söyledi. Takımda sakat olan Keremcem Akyüz dışında eksik oyuncu bulunmadığını belirterek, "Galatasaray ile lig maçları dışında en son Türkiye Kupası maçında karşı karşıya geldik. 18 Aralık 2013 tarihinde oynanan karşılaşmayı 4-0 kaybettik. Yine 2012 yılında Türkiye Kupası'nda karşılaştığımız rakibimize 4-1 mağlup olmuştuk." dedi. 38 yıl önce Balıkesir'de oynanan lig maçını 1-0 kazandıklarını hatırlatan Çıkrıkçı, "Yine kazanmamamız için bir sebep yok. İnşallah kazanan taraf oluruz. Takımımız son üç sezondur üst üste iki mağlubiyet almamıştı. Bu nedenle taraftarımızın beklentisi yüksek olduğu için biraz tepki alıyoruz. Futbolda bunlar var. Zaman gelir, belki beş hafta da kazanamayabilirsiniz ancak biz bu ligin içinde var olacağız. Buna biz yürekten inanıyoruz. Futbolcularımız da teknik heyetimiz de buna inanıyor. Sosyal medyada teknik heyetimiz hakkında çıkan yazılara itibar etmeyin. Biz teknik heyetimizden son derece memnunuz. Balıkesirspor'u, bu teknik heyet 40 yıl sonra Süper Lig'e çıkardı." ifadelerini kullandı.

Passolig sebebiyle bilet satışlarının istenen seviyede olamadığını da belirten Zeki Çıkrıkçı, "Geçen yıllardaki gibi normal bilet satışı olsaydı, 18 bin kişilik stadımız bu maçta tamamen dolu olurdu. Şu anda Possolig nedeniyle seyirci, beklentimizin altında olacak ancak yine de 10 bin kişi olacağını düşünüyorum." dedi.

Balıkesirspor yönetimi, Galatasaray maçının bilet fiyatlarını kale arkası 70, maraton tribün 100, kapalı tribün 1. kategori 250, kapalı tribün 2. kategori 200 lira olarak belirledi. Balıkesir Atatürk Stadı'nda cumartesi günü saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi, Hakem Çağatay Şahan yönetecek.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER