ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2014 Perşembe 17:53

Bakan: Sahada yaşanan olaylarla...

Bakan: Sahada yaşanan olaylarla...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Sahada yaşanan olaylarla tribünlerde yaşanan olaylar arasındaki bağlantı doğrudandır, onun için dikkat etmek gerekiyor" dedi.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Sahada yaşanan olaylarla tribünlerde yaşanan olaylar arasındaki bağlantı doğrudandır, onun için dikkat etmek gerekiyor" dedi.

Bakan Kılıç, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından il genelinde sürdürülen projelerinin değerlendirildiği toplantıya katıldı.

Burada yapılan sunumun ardından konuşan Kılıç, il genelinde 268 milyon değerinde 38 projenin yürütüldüğünü söyledi.

Bu projelerin yüzde 55'inin tamamlandığını dile getiren Kılıç, söz konusu projelerden 17,5 milyon liralık kısmının bittiğini, 211 milyon liralık kısmının da devam ettiğini anlattı.

Konuşmasının ardından gazetecilerin, Borussia Dortmund-Galatasaray maçında çıkan olaylar hatırlatılarak bu konunun Türkiye'yi Avrupa'da nasıl etkiyeceğinin sorulması üzerine Kılıç, Kulüpler Birliği'nin gelecek hafta kendi aralarında bir toplantı yapacağını söyledi.

"Herkes sorumluluk bilinciyle hareket etsin"

O toplantıdan sonra ne olacağını göreceklerini anlatan Kılıç, kendilerinin de ona göre bazı düşüncelerinin olduğunu kaydetti.

Kılıç, herkesin sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmesi gerektiğini dile getirerek, "Ve gerçekten futbolcu kardeşlerimizin sahadaki birbirlerine karşı olan davranışları, yöneticilerin basın üzerinden birbirlerine karşı olan demeçleri, bu noktada olumlu katkı yapabileceği gibi olumsuz katkı da yapabiliyor. Olumsuzlukla karşılaştığınız zaman bu sefer sahanın içerisine, tribüne, dışarıya her yere yansıyabiliyor" diye konuştu.

Bununla alakalı herkesin dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

"Şimdi Almanya örneğini dile getirdiniz. Koskoca stadın içerisinde birtakım yasak olan, uygun olmayan hareketler yaşanıyor ve hakem neredeyse tatil ediyordu maçı. Soyunma odasına doğru yöneldi. Sonra konuşuldu ve geri geldi. Kuralların uygulanması konusundaki ve uluslararası anlamda ortaya konmuş kuralların işletilmesi noktasında bunlar olabiliyor."

Bakan Kılıç, Almanya'da ortaya konulan bu hareketlerin Türkiye'nin imajını olumsuz etkilediğini belirterek, "Bunu başka türlü söyleyemeyiz. Bununla beraber şunu da dile getirmemiz lazım. Sahada yaşanan olaylarla tribünlerde yaşanan olaylar arasındaki bağlantı doğrudandır onun için dikkat etmek gerekiyor ama futbolcularımızın da teknik kadrolarımızın da yöneticilerimizin de artık ortamı gerecek değil, sporun da ahlakını, sporcu ahlakına uygun olarak barış anlamına gelen birlikte kaynaşmayı getirecek olan yapısına uygun olarak hareket etmeleri gerekir" şeklinde konuştu.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER