ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Haziran 2014 Cuma 13:32

Bakan Kılıç Avrupa ve dünya şampiyonu sporcularla bir araya geldi

Bakan Kılıç Avrupa ve dünya şampiyonu sporcularla bir araya geldi

Kılıç, Diyarbakır'daki bayrak indirme provokasyonuna ilişkin, "Bayrak şuurunu idrak edemeyenlerin nasıl haince düşünceler içerisinde olabileceğini gördük" dedi.


Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Kılıç, "Şampiyonlar Onur Konuğumuz" programı kapsamında 2004-2012 yıllarında olimpiyat madalyası kazanmış Avrupa ve dünya şampiyonu sporcularla bakanlık binasında bir araya geldi.
Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, sporcuların kazandıkları başarılarla Türkiye'ye haklı bir gurur yaşattığını belirterek, "Siz bayrağımızı dünyanın dört bir yanında göndere çektirirken, bayrak şuurunu bilmeyenlerin nasıl haince düşünceler içerisinde olabileceğini gördük. Bu olay sizlerin genç kardeşlerimizin kendilerini yetiştirebilmeleri açısından nasıl önemli figürler olduğunuzu gözler önüne serdi. Şampiyon sporcular olarak birlikteliği en iyi şekilde sağlayabilecek örnek kişilersiniz" diye konuştu.

"Kazanımlarınızı paylaşın"

Sporcuların kazandıkları başarıları hayat tecrübeleriyle birleştirerek önemli bir kazanım sağladıklarını ifade eden Kılıç, bu kazanımların kendileriyle ve gelecek nesillerle paylaşılmasını istedi.

Bakan Kılıç, devam eden projelerde ve gelecek yıllara dair planlamalarda Türkiye adına başarı kazanmış sporculardan faydalanacaklarını dile getirerek, "2002 yılında AK Parti olarak hükümeti devraldığımızda bine yakın tesis vardı. Oniki yıl gibi kısa bir sürede bu sayıyı katladık. Sadece tesis yapmak, altyapıyı iyileştirmek yetmez. Marka sporcuların yetiştirilmesi noktasında da çalışmalarımız var. Bu çalışmalarda sizlerin de düşüncelerini alacağız. Bu toplantıları sizlere karşı konuşmaktan ziyade, sizleri sonuna kadar dinlemek üzerinden değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Gençlerle sporu bir araya getirmeliyiz"

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hem sporu hem de gençliği tek bir bünyede taşıdığının altını çizen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizlerin de bildiği üzere başta Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan genç kardeşlerimiz olmak üzere çok sayıda gencimizi bakanlığımız icraatlarında birleştiriyoruz. Sorumluluğunuz büyük, dünyanın dört bir yanında marşımızı okutan, bayrağımızı göndere çektiren bireyler olarak yeni nesillerin örnek aldığı isimlersiniz. Onların rol modellerisiniz. Kazandıklarınız başarılar için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum."

"Bu gururu ömür boyu taşıyoruz"

2004 Atina Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu da bayrağın kendileri için önemini anlattı.

Tanrıkulu, "Bizler, sporcular olarak kazandığımız başarıların ardından bayrağımızı göndere çektirip, milli marşımızı okutan insanlarız. Ülkemiz dışında bir yerlerde bayrağımızı göndere çektirmek, bizlere sadece o an için bir gurur yaşatmıyor. Bu gururu, ömür boyu üzerimizde taşıyoruz. Tüm sporcu arkadaşlarımın da bayrağımız konusundaki hassasiyetinin en üst noktada olduğunu biliyorum" diye konuştu.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER