ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ekim 2013 Pazartesi 10:08

Aziz Yıldırım'ın seçim kozu belli oldu

Aziz Yıldırımın seçim kozu belli oldu

Fenerbahçe 2 Kasım'da yapılacak başkanlık yarışına kitlendi. Adaylar arasında ise kıyasıya rekabet her geçen gün artıyor.


Fenerbahçe camiası nefeslerini tutmuş, 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerini beklerken oy hesapları da iyice kızıştı. İşte kaba taslak hesapla, kim ne kadar oy alır; F.Bahçe Spor Kulübü’nde yelken şubesinin 1200 oy potansiyeli bulunuyor. Aynı şekilde boksörler ve atletizm şubesinin de kulüpteki üye sayısı bir hayli fazla. Ayrıca bu rakama tesislerden faydalanan eski sporcu ve ailelerinin de oylarını ekleyebiliriz. Buradan gelecek 2000-2500 oy tamamen Aziz Yıldırım’a gidecek.

AYDINLAR İÇİN YÜKSEK KATILIM LAZIM

Bu garanti oyların dışında 2500-3000 kemik Aziz Yıldırım oyunu da eklersek ortaya çıkacak olan rakam 4500-5500 arasında. Bu arada Aziz Yıldırım’ın cezaevindeyken bile tek aday olduğu seçimde 5269 oy aldığını da hatırlatalım.

Diğer güçlü aday Mehmet Ali Aydınlar ise Aziz Yıldırım’a gidecek oy sayısını bölmeyi düşünmediği için taktiğini katılım sayısını artırmak ve kalan oyları lehine çekmek üzerine kurdu. Aidatlarını ödeyen ve oy kullanmaya hak sahibi olan toplamda 13 bin üye bulunuyor. Hava şartlarına göre de değişkenlik gösterebilen seçimlere toplam katılımın 8-10 bin arası olması şu ana kadar beklenen rakam. Eğer daha çok üye katılım sağlarsa Ali Aydınlar da bu oyları lehine çekmek için yoğun uğraş veriyor.

ADAYLAR ARASINDA DAVUT DİŞLİ KAPIŞMASI

Aziz Yıldırım, tekrar aday olacağı başkanlık seçiminde karşısına çıkacak en güçlü rakip Mehmet Ali Aydınlar’la birlikte Davut Dişli’yi listesine katabilmek için kıyasıya bir rekabete girdi.

Milliyet'ten Ali Can'ın haberine göre; İki aday da daha önce kulüpte yöneticilik yapan ve Milli Takım’da da aktif görev ütlenen Dişli’yi listesinde görmek istiyor.

Yıldırım, 3 Temmuz sürecindeki duruşundan dolayı Dişli’de ısrarcı olurken, Aydınlar da geçen hafta başarılı iş adamına ‘Seni listemde görmek istiyorum’ diyerek teklifte bulunsa da Dişli henüz kararını veremedi.

KÜREKTEN 1200 OY GARANTİSİ

Fenerbahçe Kürek Şube Kaptanı Çağlar Özdemir attığı twitle, kürek şubesinin 1200 oyunun tamamını Aziz Yıldırım’dan yana kullanacağını söyledi: “15 senedir hizmetlerinden dolayı kürekçilerin 1200 oyunun tamamı Aziz Yıldırım’ındır. Kulislerde dolaşan diğer haberlerin hepsi kara propagandadır. Kürekçilerin rengi bellidir.”

AZİZ YILDIRIM AYDINLAR'I İHRAÇ EDECEK

Birleşik F.Bahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz, seçimde tüm güçleriyle hiçbir talepleri olmadan Mehmet Ali Aydınlar’ın yanında olacaklarını söylerken, gündeme bomba gibi düşecek bir iddiada bulundu. Yılmaz, Aziz Yıldırım’ın Todori’de yenen yemekte “Bu kongre bitsin, Aydınlar ve diğer adayları kulüpten ihraç edeceğim” sözünü söylediğini iddia etti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER