ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2014 Cuma 16:59

Aziz Yıldırım'dan Galatasaray değerlendirmesi

Aziz Yıldırımdan Galatasaray değerlendirmesi

Aziz Yıldırım, Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 8. haftasında Beşiktaş'la yapacakları maç öncesinde teknik heyet ve futbol takımı ile yemekte bir araya geldi.


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 8. haftasında Beşiktaş'la yapacakları maç öncesinde teknik heyet ve futbol takımı ile yemekte bir araya geldi.

Tesislerde gerçekleştirilen yemekte ilk olarak Galatasaray ardından da Beşiktaş hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Yıldırım, ezeli rakipleri Galatasaray'ın hiçbir gücünün olmadığını ve kendilerini daha kötü günlerin beklediğini söyledi. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Televizyonu'nun da yayınladığı organizasyonda, futbolculara yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Sorunları Türk sporunda kimse dile getirmiyor. Herkes günlük konuşuyor. Beşiktaş'ın stadı da bu ülkenin Fenerbahçe'nin stadı da bu ülkenin. Ben olaylara böyle bakıyorum. Ben Süleyman Seba gibi bir isimle beraber aynı dönemde başkanlık yapma şerefine nail oldum. O bizim ağabeyimizdi. Onunla beraber çok iyi ilişkiler içindeydik. O bana ben ona güvenirdik. Gerekli yerlerde yetkiyi birbirimize verirdik. Rahmetli Özhan beyle de (Canaydın) beraber güçlü bir dostluğumuz vardı. Şimdi Beşiktaşlılar övünüyorlar. Süleyman Seba ile övünüyorlar. Kendilerini Süleyman beyle eş değer görerek bugün kendilerini de aynı çizgiye sokmaya çalışıyorlar."

YILDIRIM'DAN BEŞİKTAŞ'A DEMBA BA TAVSİYESİ

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın hakemlerle ilgili yaptığı açıklamayla ilgili de konuşan Aziz Yıldırım, "Bu hafta da Fikret bey hakemi gözleyeceklermiş. Ben soyunma odasına giderken yolda gördüm söyledim. Hakem odası basmadım. Koridorda söyledim. Devre arasında yanlış yaptığını yüzlerine söylüyorum. Gerekirse basarım onu da bilsinler. Fenerbahçe'nin haklarının yenmesini engellemek için bunu da yaparım. Yıldırım Demirören de zamanında hakem odasına, rakip soyunma odasına gitmedi mi? Her şeyi bize bağlıyorlar, saldırıyorlar." diye konuştu.

Beşiktaş'a forvet oyuncusu Demba Ba'nın alınması konusunda tavsiyede bulunduğunu da ifade eden Yıldırım, "Bir oyuncu daha vardı onun da fiyatı uygun gelmedi diye almadık sonra Beşiktaş'a tavsiye ettik. Biz samimi davranıyorduk." şeklinde konuştu.

"KONUŞMAYA BAŞLARSAM..."

Başkan Aziz Yıldırım, hakemlere "Ben hakeme 'iyi yönetemiyorsunuz, bir daha buraya gelemezsiniz' dedim diye ceza aldım." açıklamasında bulunarak, şöyle devam etti:

"Maddi, manevi kayıplarım var. Bunu diyemez miyim? 60 gün değil 160 gün ceza versen ne yazar. Haklı olduğum her şeyi dile getiririm. Sağır ve lâl olacağız öyle mi? Buna müsaade etmem. Konuşmaya başlarsam altında kalırlar. 17 senede olan her şeyi biliyorum."

Yıldırım, Beşiktaş'ın kendilerinin arkasına saklandıklarını belirterek, "Nereye gidiyorsak oraya geliyorlar." dedi.

Beşiktaş'ın da 3 Temmuz 2011'de patlak veren şike davasında o zamanki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynanan Türkiye Kupası'nın final maçından yargılandığını kaydeden Yıldırım, "Gittiniz kupayı iade ettiniz. Çıkın söyleyin şike yaptınız mı yapmadınız mı herkes bilsin. Çıkın deyin 'biz şike yapmadık.' O zaman ben de bir şeyler söyleyeceğim. Bizim arkamıza saklanmışlar nereye gidersek oraya geliyorlar. Fikret Orman'a hiç yakıştıramadım. Varsa gücün sen de in soyunma odasına, inebiliyorsan in." diye konuştu.

EMRE BELÖZOĞLU: BAŞKANIMIZIN BURADA OLMASI BİZİ MOTİVE EDİYOR

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Emre Belözoğlu da Başkan Aziz Yıldırım'ın antrenmanları takip etmesinin kendilerini motive ettiğini söyledi.

Yemek öncesinde açıklamalarda bulunan Kaptan Emre Belözoğlu, "Başkanımız hemen hemen her gün bizimle beraber. Bu durum bizi motive ediyor. Çok güzel bir ortam var. İnşallah yansımalarını olumlu olarak alırız." dedi.

Derbiye çok iyi hazırlandıklarını da dile getiren Emre Belözoğlu, "Atatürk Olimpiyat Stadı'nda futbol oynamak çok zor. Zemin çok kötü. İnşallah centilmence, hak edenin kazanacağı bir maç olur. İki takımın da fiziki şartları hangisinin daha iyi olacağı ortaya çıkacak. Biz özellikle deplasmanda kaybettiğimiz puanların bilincinde olarak maça çıkacağız. En az rakipler kadar mücadele ederek, iyi oyunla galip gelmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER