ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2017 Cuma 14:26

Aziz Yıldırım ifade verdi

Aziz Yıldırım ifade verdi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör'e yönelik fiili müdahalesi sebebiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör'e yönelik fiili müdahalesi sebebiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla ifadesine başvuruldu.

Anadolu Adalet Sarayı'na avukatıyla birlikte gelen Yıldırım'ın, soruşturmayı yürüten Basın ve Spor Suçları Savcısınca "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alındı.

Yıldırım, yazılı sunduğu 3 sayfalık ifadesinde, Yakın Doğu Üniversitesi-Fenerbahçe arasında yapılacak maç öncesinde spor salonuna taraftar alınması konusunda Eyigüngör ile görüşmeler yapıldığını belirterek, bu görüşmeler neticesinde de maça Fenerbahçe taraftalarının alınmayacağını, maçı protokolden izleyecek yöneticilerin de protokol girişlerine izin verilmeyeceğini, bu yüzden maça gelmemelerini söylediklerini kaydetti.

Bu konuda federasyona da bilgi verdiklerini anlatan Yıldırım, bu gelişmelerin ardından maçın oynanacağı gün Caferağa Spor Salonu'na gittiğini, burada müsabaka için beklerken "Asya Kartalları" isimli Beşiktaş taraftar grubunun küfürleriyle karşılaştığını aktardı.

Yıldırım, şahsına ayrılan yere oturmak için yöneldiği sırada Işık Eyigüngör'le göz göze gelmek suretiyle karşılaştığını anlatarak, Eyigüngör'ün, maça alınmayacakları yönünde söylediği sözlerine ve spor salonunda edilen küfürlere ilişkin sorularına normalmiş gibi davranması üzerine söz konusu olayın meydana geldiğini kaydetti.

Eygüngör'ün de kendisine vurmak istediğini, elini kaldırarak salladığını ancak kendisini çekmesi üzerine isabet etmediğini belirten Aziz Yıldırım, Işık Eyigüngör'ün kesinlikle gözüne yumruk atılmadığını söylediğini anlattı.

Aziz Yıldırım, kendisine vurmak için elini salladığı esnada gözlüğünün kırılmasına neden olduğu ve usulsüz seyirci alınmasına sebebiyet verdiği gerekçesiyle Eyigüngör'den şikayetçi olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Yıldırım'ın savcılık tarafından verilen "spor müsabakalarını seyirden yasaklama" tedbirine ilişkin de itirazda bulunduğu belirtildi.

Aziz Yıldırım hakkında, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinde 7 Mayıs'ta oynanan Yakın Doğu Üniversitesi-Fenerbahçe maçından önce çıkan olaylarda Işık Eyigüngör'e fiili müdahalede bulunduğu gerekçesiyle "kasten yaralama" ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER