ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Ekim 2013 Perşembe 12:35

Aziz Yıldırım: Başkanlık seçiminde Ali Koç'u desteklerim

Aziz Yıldırım: Başkanlık seçiminde Ali Koçu desteklerim

Fe­ner­bah­çe'de 2 Ka­sım'da ya­pı­la­cak se­çim­li ola­ğa­nüs­tü kon­gre ön­ce­si Aziz Yıldırım hariç 3 isim başkanlık için adaylığını resmen açıkladı.


Fe­ner­bah­çe'de 2 Ka­sım'da ya­pı­la­cak se­çim­li ola­ğa­nüs­tü kon­gre ön­ce­si Aziz Yıldırım hariç 3 isim başkanlık için adaylığını resmen açıkladı: Yamen Uzun, Hulusi Belgü ve Mehmet Aydınlar... 

Posta Gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, Aziz Yıldırım'la adaylık konusunda bir yemekte görüştüğünü ve neler konuştuğunu bugünkü köşesine taşıdı. Aziz Yıldırım'ın yeniden başkanlığa aday olacağına kesin gözüyle bakan Tolga Işık, yemekteki izlenimlerini ve deneyimli başkanın ağzından çıkan sözleri sarı-lacivertli taraftarlara aktardı.

İşte Candaş Tolga'nın, Aziz Yıldırım ile yaptığı o söyleşi...

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın babasının cenazesinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la karşılaştık. Biraz sohbet ettikten sonra birkaç gazeteci arkadaşın da içinde bulunduğu bir ekiple öğle yemeğine geçtik. Önce şunu söyleyeyim: Daha önce Aziz Yıldırım'la hiç bu kadar yakından tanışma-konuşma fırsatım olmamıştı. Aziz Bey'in eşine ender rastlanacak tarzda 'direkt' bir üslubu var. Lafını hiç sakınmıyor. Atlattığı onca badire, beklenen Yargıtay kararı Yıldırım'ın bu 'direkt' tarzını törpülemek bir yana dursun daha da alevlendirmiş.

"KİMSENİN EMRİYLE O KOLTUĞA OTURMADIM"

Aziz Yıldırım'ın başkanlığa yenidenaday olacağı artık muamma değil. Başkan bu konuda, "Tüzük ne diyorsa onu yaparım" dedi ve şöyle devam etti: "Başka mevzulara gelince 'Sandıkla gelen sandıkla gitsin' diyorlar da niye konu Aziz Yıldırım olunca aynı şey söylenmiyor? Ben kimsenin emri ya da talimatıyla oturmadım o koltuğa... Kimsenin adamı da olmadım. Beni Fenerbahçeliler başkan yaptı, yine onlar alır başkanlıkta...

'SADECE ALİ KOÇ'U DESTEKLERİM'

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesine engel bir 'hukuki' durum oluşursa Vefa Küçük'ü destekleyeceğine dair söylentiler de var. "Vefa Bey'i destekler misiniz?" diye sordum. "Hayır" dedi ve ekledi:"Bir tek Ali Koç aday olursa onu desteklerim. Sadece bugün değil... Ali ne zaman 'Adayım' derse Aziz Yıldırım olarak yanında olurum. Onun dışında hiç kimse için 'Yanındayım' demem."Fenerbahçe kongresinde Aziz Yıldırım'ın gücü hep anlatılır...Yıldırım'a bunu da sordum. "Doğru, yaklaşık 18 bin kişilik kongrede Aziz Yıldırım'la birlikte el kaldıracak en az 10 bin kişi var. Ama birilerinin söylediği gibi 'satılık' değil bunlar... Aziz Yıldırım'ın arkasındalar çünkü ben onlara hiç yalan söylemedim,kandırmadım. Ne yaptıysam Fenerbahçe için yaptım."

"BİR 36 AY DAHA YAT DERLERSE GİRER YATARIM"

Aziz Yıldırım'a son olarak Yargıtay kararını hatırlatarak,"Ne bekliyorsunuz?" diye sordum. Başkan soğukkanlı ve net ifadelerle şöyle cevap verdi: "Muhtemelen onanır! Yakınımdaki herkese 'Hazır olun' dedim. Çok şükür ailemin, çocuklarımın gelecek kaygısı yok... 'Bir 36 ay daha yat' derlerse girer yatarım.Ama bana bu tezgahı kuranlar sakın,'Aziz Yıldırım'ı içeri tıktık, rahatız' demesinler. Vakti geldiğinde benim de anlatacağım, konuşacaklarım var. Ben mi içerde daha rahat otururum onlar mı dışarda o zaman görürüz!"

CÜBBELİ FAKTÖRÜ

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Aziz Yıldırım'ın cezaevi arkadaşı. Başkan Yıldırım'ın sıkıntılı olduğu anlarda ve büyük maçlar öncesinde Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım için dua ettiği biliniyor. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER