ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Temmuz 2013 Salı 17:44

Aydınlar ne dediyse çıktı!

Aydınlar ne dediyse çıktı!

Şike soruşturması döneminde TFF Başkanlığı yapan Mehmet Ali Aydınlar, o günlerde 32. Gün programında bugünlere işaret etmişti.


9 Şubat 2012'de şike tartışmalarının başladığı günlere dönemin TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 32. Gün'de Mehmet Ali Birand'a açıklamalar yapmıştı.

İşte Aydınlar'ın "İnşallah ben yanılırım" dediği o açıklamalar...

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

"Ben bizzat UEFA Genel Sekreteri ve UEFA'nın baş hukuk müşaviriyle toplantı yaptım. Ve orda biz şunda mutabık kaldık, UEFA bunu bize yazılı olarak da teyit etti: 

- Teşvik teşebbüsünde bulundu, 12 puanını sileceksin diyor. 

- 2 maçta şike yaptı, 25 puanını 30 puanını sileceksin diyor. Ve bu seneye uygulayacaksınız diyor. 

- Olayın vuku bulduğu tarihte bir başarı söz konusuysa, herhangi bir kupa kazanıldıysa, kupayı geri alacaksın diyor. 

UEFA iç işlerimize karışmaz. Ama nereye kadar karışmıyor? Vereceğimiz kararların UEFA'nın normlarına uygun olduğu sürece karışmıyor. 

Bu böyle sürmeyecek, bitecek. Bitmezse bitirttirecekler. Fenerbahçe'yi Disiplin Kurulu'na verecekler. Fenerbahçe 1 seneyle kurtulacakken Avrupa liglerinden belki 3-5 sene ceza alacak. Ama bunun sorumlusu bu yönetim olacak. 

Hem Türk futboluna, hem Fenerbahçe'ye büyük zarar veriyorlar. Bu gidiş Fenerbahçe'yi çok daha kötü durumlara sürükleyecek. İnşallah ben yanılırım. 

Ama Fenerbahçe'nin bugünkü yöneticileri Fenerbahçe'yi süratle uçuruma götürüyorlar. Fenerbahçe yarın telafisi mümkün olmayacak büyük kayıplarla karşı karşıya kalabilir. Ve bu işin tüm vebali Fenerbahçe'nin yönetim kurulundadır. Kendileri bilerek cehennem yolunda hızla ilerliyorlar. Bu tutum Fenerbahçe'ye zarar veriyor. Bu yanlış yoldan bir an önce dönmeleri gerekiyor."

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER