ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2014 Cuma 10:59

Avrupa'nın en büyüğü kim olacak!

Avrupanın en büyüğü kim olacak!

Şampiyonlar Ligi, kulüpler bazında Avrupa'nın en büyüğü La Liga'nın başarılı takımlarından Real Madrid mi Atletico Madrid mi olacağı yarın belli olacak.


İspanyol takımları Real Madrid ile Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelecek.

Milli futbolcu Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid, İspanya Ligi şampiyonluğunun ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de zirveye çıkmayı hedefliyor. Lig şampiyonluğunu rakibine kaptıran Real Madrid ise sezonu Şampiyonlar Ligi kupasıyla kapatmayı amaçlıyor.

Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Luz Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak. Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanacak finalde sahada 2 de Türk olacak.

Milli futbolcu Arda Turan Atletico Madrid formasıyla sahaya çıkacak, 2014 Dünya Kupası'nda da düdük çalacak FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır ise finalin dördüncü hakemi olacak.

KARŞILAŞMAYI KUİPERS YÖNETECEK

Real Madrid-Atletico Madrid finalini Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek.
Kuipers'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Sander van Roekel ve Erwin Zeinstra yapacak. maçın dördüncü hakemi ise Cüneyt Çakır olacak.

UEFA şampiyonlar Ligi'nde dördüncü sezonunu geçiren 41 yaşındaki Kuipers, bugüne dek UEFA'nın 68 maçında görev aldı. 2011 yılında Barcelona ile Porto arasındaki UEFA Süper Kupa ve geçen yıl da Chelsea ile Benfica arasındaki UEFA Avrupa Ligi finalini yöneten Kuipers, Leo Horn (1957, 1962), Charles Corver (1978) ve Dick Jol'dan (2001) sonra Avrupa kupalarında final yöneten dördüncü Hollandalı hakem oldu.

XABİ ALONSO ÖNEMLİ MAÇTA YOK

Real Madrid'in orta alandaki önemli oyuncusu Xabi Alonso, Atletico Madrid ile yapılacak finalde sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

Bayern Münih ile oynanan yarı final rövanş maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Alonso, büyük finalde takımıyla sahaya çıkamayacak.

Bu arada dev final öncesi iki takımda da önemli oyuncuların sakatlıkları, teknik heyetleri sıkıntıya sokuyor.
Real Madrid'de Cristiano Ronaldo, Pepe ve Karim Benzama, Atletico Madrid'de ise Arda Turan, Diego Costa ve Cristian Rodriguez'in sakatlıkları bulunuyor.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER