ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2014 Salı 13:34

Avrupanın en az gol yiyen 3. takımı Süper Lig'de

Avrupanın en az gol yiyen 3. takımı Süper Ligde

Spor Toto Süper Lig'in yeni takımı İstanbul Başakşehir Futbol Takımı, 11. haftası geride kalan Süper Lig'de 5 gol ile en az gol yiyen ekibi oldu.


Tecrübeli teknik adam Abdullah Avcı'nın öğrencileri, yedikleri 5 gol ile sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da önemli liglerde mücadele eden takımları da geçti.

ÖNLERİNDE İKİ TAKIM VAR

Avrupa liglerinde İstanbul Başakşehir'den daha az gol yiyen sadece 2 takım bulunuyor. Bu takımlardan biri Yunanistan Ligi üçüncüsü Kallonis (2 gol), ikincisi ise Bundesliga lideri Bayern Münih (3 gol).

Geçen sezon PTT 1. Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayarak Spor Toto Süper Lig'e yükselen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2014-2015 sezonu öncesi, "İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü" adını aldı ve göreve Türkiye Milli Takımı'nın eski teknik direktörü Abdullah Avcı'yı getirdi. Sezona iyi bir başlangıç yapan İstanbul Başakşehir, 11. haftası geride kalan Süper Lig'de topladığı 15 puan ile 9. sırada yer alıyor.

AVRUPA'NIN EN AZ GOL YİYEN 3. TAKIMI

Avrupa'nın önemli liglerine ve takımlarına bakıldığında, Başakşehir yediği 5 gol ile Avrupa devlerinin önünde yer aldı. Başakşehir, Chelsea, Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Paris Saint Germain, Ajax gibi Avrupa futbolunun söz sahibi takımlarını da savunma anlayışıyla geride bırakmış durumda. Başakşehir, üçüncü sırayı İtalya Seria A lideri Juventus ve Portekiz Lig'i üçüncüsü Porto ile paylaşıyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER