ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Nisan 2014 Pazar 18:06

Avrupa'da şampiyon Galatasaray

Avrupada şampiyon Galatasaray

Potada, Avrupa Türk Finalinde gülen taraf Galatasaray oldu.


Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi şampiyonluğunu, finalde Fenerbahçe'yi 69-58 yenen Galatasaray Odeabank kazandı.

İki Türk takımını Rusya'nın Ekaterinburg kentinde karşı karşıya getiren tarihi finalde, sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe karşısında sahadan galip ayrılıp, kadın basketbolunda Avrupa'nın en büyük kupasının sahibi oldu.

Geçen sezon finalde UMMC Ekaterinburg'a yenilerek, Avrupa şampiyonluğundan olan Fenerbahçe, bu sezon da Galatasaray Odeabank karşısında finalde kaybetti. Sarı-lacivertliler, bu sezon FIBA Avrupa Ligi'ndeki ilk yenilgisini finalde aldı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray Odeabank, Işıl Alben'in basketleriyle 2. dakikayı 5-0 önde geçti. Fenerbahçe, hücumda sayı bulmakta zorlanırken, ilk basketini 2. dakika içinde Pondexter ile buldu. Işıl Alben'in basketlerine, Lyttle ve Bone da katkıda bulununca, sarı kırmızılılar, 6. dakikada farkı 10 sayıya (15-5) çıkardı. Galatasaray Odeabank, yaptığı etkili savunmayla rakibine kolay sayı bulma şansı tanımazken, Torrens ve Lyttle'in basketleriyle ilk periyodun bitiminde farkı 19 sayıya taşıdı: 26-7

Fenerbahçe, ilk periyotta sadece Pondexter (5) ve McCoughtry (2) ile sayı bulabildi. İlk çeyrekte Galatasaray Odeabank, 2 sayılık atışlarda yüzde 71 (14-10), Fenerbahçe ise yüzde 20 (10-2) isabet oranı yakaladı. İlk çeyrekte sarı-kırmızılıların 12 ribaunduna, sarı-lacivertliler, 6 ribauntla karşılık verebildi.

İkinci periyotta toparlanan Fenerbahçe, maçta dengeyi sağlarken, Bibrzycka'nın 3 sayılık basketleriyle 15. dakikada farkı 13 sayıya (30-17) indirdi. Sarı-lacivertliler, bu periyotta rakibine 22-16 üstünlük sağlarken, ilk yarıyı Galatasaray Odeabank, 13 sayı farkla, 42-29 önde tamamladı.

İkinci yarıya iki takım da top kayıpları yaparak başladı. Dört dakika içinde Fenerbahçe 1, Galatasaray Odeabank ise sadece 3 sayı üretirken, 24. dakika sarı-kırmızılıların 45-30 üstünlüğüyle geçildi. Sarı-lacivertliler, bu dakikadan sonra McCoughtry'nin basketleriyle aradaki farkı kapatmaya çalıştı. Periyodun son dakikası içinde Esmeral Tunçluer ve McCoughtry ile üst üste 2 üç sayılık basket bulan sarı-lacivertliler, farkı 7 sayıya (51-44) indirdi. Galatasaray Odeabank, fazla oyuncu değişikliği yapamamanın sıkıntısını yaşarken, üçüncü çeyrek sarı-kırmızılıların 53-44 üstünlüğüyle geçildi.

Son periyoda iyi başlayan Fenerbahçe, Pondexter'ın basketleriyle aradaki farkı kapatmaya çalıştı. Galatasaray Odeabank, bu bölümde hücumda sıkıntı yaşayıp, top kayıpları yaparken, sarı-lacivertliler, 35. dakikada Esmeral Tunçluer'in serbest atışlardan bulduğu 3 sayıyla farkı 2 sayıya (55-53) kadar indirdi. Şebnem Kimyacıoğlu'nun üç sayılık basketiyle 36. dakikada skoru 58-53'e getiren sarı-kırmızılılar, ardından Lyttle ile 2 sayılık basket üretti ve farkı yeniden 7'ye çıkardı: 60-53.

Pondexter'in 3 sayılık basketiyle son dakikaya Galatasaray Odeabank'ın 4 sayı üstünlüğüyle (62-58) girildi. Bitime 1,5 dakika kala Şebnem Kimyacıoğlu yeniden sahneye çıkarak, uzak mesafeden önemli bir üç sayıyla sarı-kırmızılıların farkı yeniden 7 sayıya çıkarmasını sağladı: 65-58. Maçın son bölümünü de iyi oynayan sarı-kırmızılılar, sahadan 69-58 galip ayrılıp, Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Finalin en skorer ismi 19 sayıyla Galatasaray Odeabank forması giyen Lyttle oldu. Fenerbahçe'de Pondexter'ın 18 sayısı, galibiyete yetmedi.

Maç boyunca Fenerbahçe 13, Galatasaray Odeabank ise 19 top kaybı yaptı. Sarı-kırmızılıların 37 ribaunduna karşılık, sarı-lacivertliler 28 ribaunt alabildi. Üç sayılık atışlarda Fenerbahçe 24'te 6 (yüzde 25), Galatasaray ise 12'de 4 (yüzde 33,3) isabet oranıyla oynadı.

İki sayılık atışlarda ise Fenerbahçe yüzde 37,2 (43-16), Galatasaray Odeabank ise yüzde 54,8 (42-23) isabet oranı yakaladı. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER