ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Kasım 2014 Salı 11:40

Avrupa’da kader maçı

Avrupada kader maçı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarın kader maçına çıkıyor. Grupta 1 puanı bulunan Aslan, yarın Anderlecht maçından galip gelmesi halinde Avrupa Kupası şansını sürdürecek.


Prandelli’nin öğrencileri, sahadan puansız ayrılması halinde ise Avrupa defterini kapatacak. 

Sarı-kırmızılı ekip, yarın UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. maçında Belçika ekibi Anderlecht’in konuğu olacak. Constant Vanden Stock Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmada Hırvat hakem Ivan Bebek düdük çalacak.

Sarı-kırmızılı ekip, Anderlecht maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 260. defa sahne alacak. Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkat çeken Galatasaray, geride kalan 259 maçta 97 galibiyet ve 95 yenilgi alırken, 67 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 360 gol göndermeyi başaran sarı-kırmızılı ekip, kalesinde ise 381 gol gördü.

ANDERLECHT İLE 4. KEZ

Galatasaray, Belçika ekibi Anderlecht ile 4. kez rakip olacak. 1976-1977 sezonunda Kupa Galipleri Kupası’nda karşılaşan iki ekibin mücadelesinde Galatasaray, rakibine iki maçta da 5-1 mağlup olarak sahadan ayrıldı. Galatasaray’ın bu iki maçtaki gollerini Gökmen Özdenak kaydetti. Sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında karşılaştığı rakibi ile 1-1 berabere kalmıştı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NİN EN TECRÜBELİ İSMİ SNEIJDER

Galatasaray’ın 25 kişilik UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosunda, Devler Ligi'nde en çok forma giyen isim 68 maçla Wesley Sneijder. Hollandalı futbolcunun bu maçlarda 11 golü bulunuyor. Şampiyonlar Ligi’nde bir diğer tecrübeli futbolcu ise Hamit Altıntop. Milli oyuncu 39 maçta forma giydi ve 2 gol kaydetti. Hamit Altıntop’u 33 maçla Goran Pandev ve Felipe Melo takip ediyor.

ANDERLECHT SAHASINDA GOL YEMİYOR

Teknik direktör Besnik Hasi yönetimindeki Anderlecht’in Belçika Ligi’nde kendi sahasında oynadığı maçlardaki performansı dikkat çekiyor. Ligin geride kalan 16 haftasında taraftarı önünde 7 mücadeleye çıkan Anderlecht, sadece 1 kez sahadan puansız ayrılırken, yediği 6 gol ile de ligin evinde en az gol gören takımı konumunda bulunuyor. Belçika ekibi için UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise durum tam tersi. Sahasında oynadığı 2 karşılaşmadan puansız ayrılan Anderlecht, deplasmanda ise 2 beraberlik elde etti.

GALATASARAY UEFA AVRUPA LİGİ’NE NASIL GİDER?

Prandelli yönetimindeki Galatasaray, Anderlecht engelini aşması halinde UEFA Avrupa Ligi’ne kalma umudunu sürdürecek. Grubun son maçında Arsenal ile karşılaşacak olan Aslan, İngiliz devini mağlup etmesi halinde UEFA Avrupa Ligi’ne gitmeyi garantilemiş olacak. Sarı-kırmızılılar, Arsenal engelini geçemezse Belçika ekibinin Dortmund ile oynayacağı maçta puan kaybetmesini bekleyecek. Galatasaray, Anderlecht’e mağlup olması halinde ise Avrupa defterini kapatacak. 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER