ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Kasım 2014 Çarşamba 10:20

Avrupa’da 118. Sınav

Avrupada 118. Sınav

UEFA Avrupa Ligi L Grubu maçında Ukrayna’nın Metalist Kharkiv takımı ile sahasında karşılaşacak olan Trabzonspor , Avrupa kupalarında 118. maçına çıkacak.


UEFA Avrupa Ligi L Grubu maçında Ukrayna’nın Metalist Kharkiv takımı ile sahasında karşılaşacak olan Trabzonspor , Avrupa kupalarında 118. maçına çıkacak.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu 5. maçında Ukrayna’nın Metalist Kharkiv takımı ile perşembe günü Avni Aker Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı Finlandiya Futbol Federasyonu’ndan Mattias Gestranius yönetecek. Jan-Peter Aravirta ve Mikko Alakare yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Jukka Honkanen, ilave yardımcı hakemleri ise, Antti Munukka ve Dennis Antamo olacak.

AVRUPA’DA 118. MAÇINA ÇIKIYOR

Bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 117 maçta 45 galibiyet ve 31 beraberlik alan Karadeniz ekibi, 41 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı. Bordo-mavili takım, attığı 155 gole karşılık ise kalesinde 155 gol gördü. Trabzonspor, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 28, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlanan eski adıyla UEFA Kupası’nda 69, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 12 ve UEFA Intertoto Kupası’nda 8 maç oynadı.

HEDEF ÜST TURLAR

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon Avrupa kupalarında kulüp olarak tarihi bir başarıya imza attı. UEFA Avrupa Ligi’nde eleme maçlarından çıkarak gruplara kalma başarısı gösteren Karadeniz ekibi, yer aldığı J Grubu’nu İtalya’nın köklü kulüplerinden Lazio’nun önünde lider tamamlayarak bir üst turda Juventus’un rakibi olmuştu. İki maçta da rakibine 2-0’lık skorlarla mağlup olan Trabzonspor, Avrupa kupalarına veda etmişti.

Bu sezon ise UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda, Ukrayna’nın Metalist Kharkiv, Polonya’nın Legia Warszawa ve Belçika’nın Lokeren takımlarıyla mücadele eden Trabzonspor, ilk maçında Metalist Kharkiv takımıyla deplasmanda karşılaşmış ve müsabakayı 2-1 kazanmıştı. Bordo-mavililer evinde ağırladığı Legia Warszava takımına ise 1-0 mağlup olmuştu. Rakibi Lokeren’i ise Avni Aker’de oynanan ilk maçta 2-0 mağlup eden bordo-mavililer deplasmanda oynadığı maçta ise rakibiyle 1-1 berabere kalarak 7 puanla grupta 2.sırada yer alıyor.

EN FARKLI GALİBİYET

Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında en farklı galibiyetini Arnavutluk’un Vllaznia takımı karşısında aldı. Karadeniz ekibi, 2007-2008 sezonunda UEFA Intertoto Kupası’nda Arnavutluk temsilcisini sahasında 6-0’lık sonuçla mağlup ederek, 113 maçtaki en farklı galibiyetine imza attı. Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında en farklı yenilgiyi ise, İspanya’nın Barcelona takımı karşısında almıştı. Trabzonspor, 1990-1991 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası 1. Tur rövanş maçında deplasmanda Barcelona’ya 7-2’lik sonuçla mağlup olmuştu.

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER