ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2013 Perşembe 12:08

"Avrupa Şampiyonası'na hazır bir milli takım gidecek"


 A Milli Basketbol Takımı'nın oyun kurucularından Doğuş Balbay, hazırlık maçlarında eksikliklerini gördüklerini belirterek, Slovenya'da düzenlenecek 2013 Avrupa Şampiyonası'na hazır bir şekilde gideceklerini söyledi.
AA muhabirine açıklamalarda bulunan 24 yaşındaki Anadolu Efesli milli basketbolcu, şampiyona hazırlıkları kapsamında oynadıkları her maçta performanslarının üzerine eklediklerini anlatarak, şunları kaydetti:
"Bir, birbuçuk ay süren kamp döneminde gerçekten çok iyi çalıştık. Formumuzu biraz geç yakalayıp, birkaç mağlubiyet alsak da sonuçta hazırlık maçlarıydı. Bana göre her karşılaşmada mücadele gücümüz ve performansımız arttı. Milli takım içinde atmosfer çok iyi ve herkes birbiriyle mükemmel bir şekilde anlaşıyor. Bu enerjiyle yüzde 100 hazır olarak Avrupa Şampiyonası'na gitmek, orada da iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Geçirdiğimiz kamp döneminde eksiklerimizi teker teker gördük. Kalan günlerde sakatlık veya kaza yaşamazsak, Avrupa Şampiyonası'na hazır bir milli takım gidecek."

-"Hiçbir takımı küçümseyemeyiz"

Doğuş Balbay, şampiyonada ilk turda zorlu bir gruba düştüklerine değinerek, her maça aynı ciddiyetle çıkmaları gerektiğini dile getirdi.
2013 Avrupa Şampiyonası ilk tur D Grubu'nda Yunanistan, Rusya, İtalya, Finlandiya ve İsveç gibi önemli rakiplerle karşılaşacaklarını hatırlatan milli basketbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Zor bir gruba düştük. Finlandiya ve İsveç bile çok ciddi rakipler ve önemli oyuncuları var. Hiçbir takımı küçümseyemeyiz. Olaya maç maç bakarak, en iyi performansımızı göstermek zorundayız. Yüzde 100'ümüzü vermeden kazanabileceğimiz maç yok. Sert maçlar geçecek ve burada alacağımız galibiyetler çok önemli. Zorlu maçlara çıkacak olmamızın olumlu yanı ise sert maçlar oynadıkça, o sertliğe alışacağız ve daha iyi performans sergileyeceğiz. Bu da üst grupta bize avantaj sağlar."

-"Süre verilirse her zaman hazır olduğumu koçun bilmesini istiyorum"

Hazırlık maçlarının süre aldığı bölümlerinden takıma faydalı olabilmek için elinden geleni yaptığını kaydeden Doğuş Balbay, "Oynadığım süreler içinde bütün enerjimi ve yeteneklerimi sahada göstermeye çalışıyorum. Takıma faydalı olabilmek için elimden geleni yapmaya gayret gösteriyorum. Süre verilirse her zaman hazır olduğumu koçun bilmesini istiyorum. Onu da antrenmanlarda belli ediyorum. Her şeyimi vererek çalışmayı sürdüreceğim" ifadelerini kullandı.
Doğuş Balbay, A Milli Takım'ın 2013 Avrupa Şampiyonası aday kadrosuna alınmayan deneyimli oyun kurucu Kerem Tunçeri'nin yerinin doldurulamayacağını savunarak, "Kerem ağabey, uzun süreler milli takıma emek verdi ama şimdi aramızda yok. Onun yeri doldurulamaz ama yokluğunda biz guardlar, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bize verilen şansı ve görevi en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyorum. Bu işin doğasında var. Biz de bugün varız, yarın yokuz. Yerimize yeni gençler gelecek. Onun için üzerimizdeki formanın ağırlığını bilerek sahada ter dökeceğiz" şeklinde konuştu.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER