ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Aralık 2013 Pazar 18:12

Avrupa Aslanı tekledi

Avrupa Aslanı tekledi

Galatasaray, deplasmanda Gençlerbirliği'yle 1-1 berabere kalarak zirve yarışında ağır darbe aldı.


GENÇLERBİRLİĞİ 1-1 GALATASARAY

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk alan Galatasaray'da Hollandalı yıldız futbolcu Sneijder, sakatlığının düzelmesiyle 4 maçın ardından sahadaki yerini aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından daha önce dün oynanacağı açıklanan ancak sarı-kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile hafta içinde yaptığı karşılaşmanın kötü hava koşulları sonrası sarkmasıyla bugüne ertelenen Gençlerbirliği ve Gaatasaray maçı, bir gün gecikmeli Ankara'da başladı.

Sakatlığının geçmesinin ardından Juventus maçında tekrar formasına kavuşan ve attığı golle Galatasaray'ın 2. tura yükselmesinde büyük pay sahibi olan Sneijder, Spor Toto Süper Lig'de 4 hafta sonra sahaya çıktı.

Ligde en son 10. haftada Torku Konyaspor'a karşı görev alan Hollandalı futbolcu, yaşadığı sakatlık nedeniyle Fenerbahçe, Sivasspor, Kasımpaşa ve Elazığspor maçlarında takımını yalnız bıraktı.

İLK 11'DE 4 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Elazığspor'u 2-0 yendikleri maçın ilk 11'inde 4 değişik yaptı.

Ceyhun Gülselam'ı yedek soyunduran İtalyan teknik adam, Juvetus maçında olduğu gibi Semih Kaya'yı yeniden ilk 11'e aldı. Mancini, orta sahada da Yekta Kurtuluş'un yerine sakatlığı geçen Sneijder'e görev verdi. Burak Yılmaz'ı yedek soyunduran Mancini, Drogba'nın yanında Umut'u oynattı.

İtalyan çalıştırıcı, yabancı kontenjanı nedeniyle Riera'yı tribüne gönderirken, uzun süren sakatlığının ardından Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçıyla yeniden sahalara dönen Hakan Balta'ya şans verdi.

Sarı-kırmızılı ekipte, Riera'nın yanı sıra Amrabat, Dany ve Bruma yabancı sınırlamasına takılan isimler oldu.

SİSTEMİ BOZMADI

Mancini, Gençlerbirliği maçında da "3-5-2" sisteminden vazgeçmedi.

Elazığspor maçıyla "4-4-2"den "3-5-2" sistemine dönen ve Juventus'a karşı da aynı taktiği uygulayan İtalyan teknik direktör, başkentte de kazanan sistemi bozmadı.

Galatasaray'da savunma tandemini Chedjou, Gökhan Zan ve Semih Kaya üçlüsü oluştururken, orta sahada Eboue, Selçuk, Melo, Sneijder ve Hakan Balta yer aldı. Zorlu başkent deplasmanında ileri uçta ise Umut ve Drogba ikilisi görev yaptı.

GENÇLERBİRLİĞİ'NDE 5 EKSİK

Ev sahibi Gençlerbirliği'nde ise Galatasaray maçında 5 futbolcu forme giyemedi.

Sarı kart cezalısı Uğur ve Doğa ile sakatlığı süren Sedat, Serkan Kurtuluş ve Deniz 18 kişilik maç kadrosuna zorunlu olarak dahil edilmedi. Bursaspor maçıyla sarı kart cezasını tamamlayan Gosso ise yeniden takıma döndü.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Bursaspor mücadelesinden farklı olarak cezalı Doğa'nın yerine Fildişi Sahilli futbolcu Gosso'yu, sakat Serkan Kurtuluş'nun yokluğunda da Ferhat Görgülü'yü ilk 11'de sahaya sürdü.

TRİBÜNLER

Taraftarlar, Gençlerbirliği-Galatasaray maçına soğuk havaya rağmen yoğun ilgi gösterdi.

Galatasaraylı futbolseverler, kapalı ve kale arkası tribünlerinde kendilerine ayrılan yerleri alarak takımlarına destek oldu. Gençlerbirliği taraftarları ise maraton tribününü doldururken, kale arkası tribününe fazla ilgi göstermedi ve burada boşluklar göze çarptı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav da maçı locadan takip etti.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Gençlerbirliği ile Galatasaray arasında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan karşılaşmada geniş güvenlik önlemleri alındı.

Karşılaşmada 966 resmi ve 267'i özel olmak üzere 1233 güvenlik görevlisi önlem aldı. 


STAT: 19 Mayıs
HAKEM: Yunus Yıldırım
SAAT: 15.30
YAYIN: Lig TV

GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan, Serkan Y. Kulusic, Ahmet, Tosic, Jimmy, Özgür, Petrovic, Gosso, Stancu, Zec
TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Özdilek

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Chedjou, Gökhan, Semih, Hakan, Selçuk, Melo, Sneijder, Umut, Drogba
TEKNİK DİREKTÖR: R.Mancini

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER