ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2014 Perşembe 15:38

Ataman: Biraz daha becerikli olabilsek

Ataman: Biraz daha becerikli olabilsek

A Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ergin Ataman, Yunanistan'a deplasmanda 70-56 yenildikleri maçta, hücumda etkili olamadıklarını söyledi.


FIBA 2014 Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren A Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ergin Ataman, Yunanistan'a deplasmanda 70-56 yenildikleri maçta, hücumda etkili olamadıklarını söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde maçla ilgili değerlendirmesi yer alan Ataman, hücumlarda bire bir atış bulduklarını ancak bir türlü sayıya çeviremediklerini ifade etti.

Atışlarda isabet bulamayınca, potalarında, top kayıplarından ve hızlı hücumlardan kolay sayılar gördüklerini anlatan Ataman, şunları kaydetti:

"Aslında tüm bunlara rağmen Yunanistan karşısında potamızda 70 sayı gördük. Burada da sayıların büyük bir çoğunluğu bizim hücumlardan boş dönmemiz sonucunda oluştu. Hücumda biraz daha becerikli olabilsek, o zaman yediğimiz sayıyı da çok daha aşağıya çekebiliriz. Savunmada istediklerimizi yapıyoruz ve kolay sayı şansı vermiyoruz. Ama hücumda müsait pozisyonlarda atamadığımız için hem moral olarak aşağıya gidiyoruz hem de zaman zaman dengesiz yakalanıyoruz."

Emir Preldzic'in maç öncesinde hafif bir sakatlığı bulunduğunu ve biraz da yorgun olduğunu kaydeden Ataman, "Emir, bizim en önemli silahlarımızdan bir tanesi. Onun da çok kötü bir gününde olması, tabii ki hücumumuzu son derece olumsuz bir şekilde etkiledi" diye görüşlerini aktardı.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER