ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Eylül 2014 Pazartesi 10:20

Aslan'dan son dakika üçlüğü

Aslandan son dakika üçlüğü

"Başkandan 3 transfer istedim" diyen Cesare Prandelli'nin dediği oldu.


Galatasaray transferde bombaları patlatmak için son günü bekledi ve Cesare Prandelli'nin istediği oldu. İtalyan hocanın Napoli'de forma giyen Goran Pandev ve Blerim Dzemaili'nin adını vermesi sonrasında harekete geçen Galatasaray yönetimi, İtalya futbolcunda etkin bir menajeri devreye soktu ve iki ismi de ikna etti. Napoli'de Rafael Benitez'in kadroda düşünmediği Pandev ve Dzemaili'nin bonservislerini alacak olan sarı-kırmızılı kulüp yıllık ücretleri bugün açıklayacak.

BUGÜN 10.30'DA GELİYORLAR

Chedjou'nun yüksek performasının ardından stoper transferi istemeyen Prandelli, orta sahada Yekta ve sakatlıktan kurtulamayan Hamit'ten verim alamayacağını düşündü ve önce Alex Song'u istedi. Barcelonalı oyuncu çocuğunun tedavisinin sürdüğü Londra'da yaşamak isteyip West Ham ile anlaşınca, geçen ay da görüşülen Pandev ile birlikte Dzemaili'nin transferi bitirildi. İki oyuncunun bonservisi için Napoli'ye 3.5 milyon Euro ödeneceği öğrenildi. Pandev ve Dzemaili'nin bugün sabah 10.30'da İstanbul'da olması bekleniyor.

TARIK= UMUT+4.5 MİLYON EURO

"Başkan Aysal'dan 3 transfer istiyorum" diyen Cesare Prandelli, Alex Telles'in yabancı kontenjanına takılması nedeniyle Tarık Çamdal'ın kesin olarak kadroya katılmasını istedi. Tarık için Eskişehirspor yönetimi ile pazarlıklarını sürdüren CEO Lutfi Arıboğan'ın Umut Gündoğan artı 4.5 milyon Euro'luk teklifine olumlu yanıt geldi ve Tarık Çamdal da G.Saraylı oldu.

GORAN PANDEV

Makedonya Milli Takımı'nın yıldızı Goran Pandev, 31 yaşında ve 13 yıldır İtalya'da forma giyiyor. Lazio'da yıldızı parlayan ve İnter'e olaylı bir transferin ardından imza atan Pandev, forvet hattında her mevkide görev yapabiliyor. Inter'de Mourinho ile 2010'da Sneijder'in de yer aldığı kadroyla 3 kupa kazanan Pandev, 2011'yılında Napoli'ye transfer oldu. Pandev, Napoli'de 3 yılda 92 maçta forma giydi.

BLERİM DZEMAİLİ

Eski Yugoslavya doğumlu Blerim Dzemaili 28 yaşında. İsviçre Milli Takımı'nın formasını giyen Dzemaili, FC Zürich formasıyla Avrupa arenasına çıktı. İtalya'da Torino'daki performansıyla sivrilen ve ardından iki sezon Parma forması giyen orta saha oyuncusu, 2011 yılında Napoli'ye transfer oldu. Napoli'de 3 sezonda 85 maça çıkan ve 16 gol atan 2014 Dünya Kupası'nda da iki maçta şans bulmuştu

'BENİM İÇİN ONUR'

Sıcağı sıcağına Makedon basınına konuşan Goran Pandev, "Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansını elde edeceğim. Böyle harika bir takımda oynamak benim için onur olacak" dedi.

TULUN YOLLADI, GÜVEN GETİRDİ

Transferin bitmesine sayılı saatler kala bombaları patlatan G.Saray'da bu süreci iki isim yönetti. Florya'da kalan başkan Ünal Aysal'ın danışmanı Bülent Tulun sırasıyla Dany, Amrabat ve Ontivero'nun kiralık olarak takımdan ayrılmalarını sağladı. Yabancı kontenjanı boşaldı ve Sneijder ile teknik direktör Prandelli'yi G.Saray'a getiren İtalya'da yaşayan iş adamı Ali Güven devreye girdi. Güven dün G.Saray adına Napoli yetkilileri ile görüştü. Dzemaili ve Pandev transferlerinde anlaşma sağlandı. Bu arada Cimbom, Ontivero'yu 4.5 milyon Euro satın alma opsiyonuyla G.Antep'e bedelsiz kiraladığını KAP'a bildirdi.

KİRALIK FORMÜLÜ İŞLEMEDİ

12 milyon Euro'luk transfer bütçesinin yarısından çoğunu (6.5 milyon Euro) Olcan ve Yasin'e ödeyen Cimbom yabancı takviyelerini kiralama yoluyla yapmayı düşünüyordu. Ancak gündeme gelen isimlerden hem Dzemaili hem de Pandev'in Napoli ile 1 yıl sözleşmeleri kalmıştı. Bu yüzden toplam 3.5 milyon Euro'ya iki oyuncunun da bonservisi alındı.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER