ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2014 Pazar 11:34

Arda Turan: ''Hayatta ikincileri kimse hatırlamaz''

Arda Turan: Hayatta ikincileri kimse hatırlamaz

Şampiyonlar Ligi finali maç kadrosundan yapılan son kontrollerin ardından çıkarılan Arda Turan, ''Sonuçta önemli bir şey yaptık, ama hayatta ikincileri kimse hatırlamaz" dedi.


Milli futbolcu Arda Turan, La Liga şampiyonluğuna ulaştıkları Barcelona maçında sakatlanmış ve 20. dakikada oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. Bir hafta boyunca yapılan yoğun tedavi sonrası genel kanı milli futbolcunun maçta oynayabileceği yönündeydi. 

Ancak karşılaşmadan bir gün önce yapılan antrenman ve maç günü yapılan son kontroller sonrası yıldız oyuncu, Şampiyonlar Ligi finali kadrosundan çıkarıldı.

Maç öncesi gelen bu haberle üzülen Arda, şampiyonluğu ucu ucuna kaçırdıkları final sonrası adeta yıkılmıştı. Milli futbolcu, 90+3'te yedikleri golle ellerinin arasından kayıp giden şampiyonluk sonrası NTV Spor'a konuştu. Onur Tuğrul'un soruların yanıtlayan milli yıldız, hem üzüntüsünü dile getirdi hem de sakatlığıyla ilgili spekülasyonlara yanıt verdi.

Sözlerine "Sonuçta önemli bir şey yaptık, ama hayatta ikincileri kimse hatırlamaz" diye giren Arda, yine de özel bir takım olduklarını ve bu sezon önemli işler başardıklarını belirtti. Kazanmaya bu kadar çok yaklaşmışken kaybetmelerinin çok büyük hayal kırıklığı olduğunu ifade eden Arda Turan, ardından maçta niye forma giyemediğini anlattı.

"KRONİK BİR SAKATLIĞIM YOK"

"Kronik bir sakatlığım yok" diyen Arda, hakkında yaratılan spekülasyonlara şöyle yanıt verdi: ''Bir önceki sakatlığım kasta yırtılmaydı. Bu ise darbeye bağlı sakatlık. Pubis ile ilgili her hangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Zaten senede 50 maç oynayan biri oyuncunun kronik sakatlığı yoktur. Öncelikle bu dedikodulara bir son verelim.'' 

Kadroya giremeyiş sürecini anlatan Madrid'in yıldızı, "Dünkü antrenmandan sonra her şeyi denedik. Sprint atamıyordum, topa vuramıyordum. Sakatlığım tam leğen kemiğimde olduğu için hareket edemiyordum. Ama nasip böyleymiş. İsterdim ki Türk bayrağını seremonide dalgalandırıp Şampiyonlar Ligi şampiyonu olayım. Ama hayat böyle bir şey işte" diye konuştu.

İki dakika daha gol yememeleri durumunda Şampiyonlar ligi şampiyonu olacaklarını anımsatan Arda Turan, sözlerini "Dramatik olması bizi yıktı biraz. Kupa ellerimizin arasındaydı. Futbol... Yapacak bir şey yok" diye tamamladı. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER