ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ocak 2014 Salı 15:38

Arda Süper Lig'e dönecek mi?

Arda Süper Lige dönecek mi?

Barcelona maçında gösterdiği performansla İspanya'da dikkatleri üstünde toplayan temsilcimiz önemli açıklamalarda bulundu.


Milli yıldız Arda Turan, Bugün gazetesine verdiği röportajda Messi’yle forma değiştirmekten onur duyduğunu belirtti. 0-0 biten Barcelona maçı için aldığı övgülere teşekkür etti. İşte Arda Turan’ın açıklamaları…

Barcelona karşısında performansın harikaydı? Tüm Avrupa konuşuyor bunu. Nasıl hissediyorsun?

Performansımda büyütülecek bir şey yok. Eğer kazansaydık, daha kıymetli, değerli bir performans olurdu. Biliyorsun ben her zaman kazanmak için, takımım için oynayan bir oyuncuyum. Takımım benim için her şeyden önemli. Artık Barcelona maçı geçti; bizim için Valencia maçı var şimdi ve bu bizim için daha önemli. Her maça ayrı ayrı bakıyoruz. Bunu unutmak zorundayız. Dünyada çok fazla maçın olmaması ve bizim maçı konuşulması gerçekten keyifli oldu. Güzel bir anıydı ama artık geride kaldı.

Burak Yılmaz’ın senin hakkındaki övücü sözleri için ne diyeceksin?

Burak benim kardeşim. Övgü dolu ifadelerine gerçekten çok sevindim. Çok değerli, kardeşim gibi. Onun söyledikleri çok değerli. Ayrıca beni kutlayan herkese teşekkür ederim.

Atletico Madrid Barcelona’ya karşı ikinci yarıda kazanmayı hak etti mi?

Evsahibi avantajımızı olabildiğince kullandık ama Barcelona çok daha fazla topa sahip olan ve rakibi yoran bir takım. Ama biz iyi oynadık. Bana göre ortadaydı maç. Her iki tarafa da gidebilirdi, hakkı beraberlikti. Ama bir an önce Barcelona’yı unutup, Valencia maçına konsantre olmalıyız.

Messi’yle formaları değiştirmeniz çok konuşuldu…

Maçtan sonra her futbolcu forma değiştirebilir. Bana göre Messi dünya tarihinin en iyi oyuncusu. Onun formasını almak, forma değiştirmek benim için büyük bir onurdur.
Cholo’yu seviyorum

Simeone’nin vazgeçemediği 3 oyuncudan birisin bu sana nasıl hissettiriyor?

Bireysel başarılar tabii ki önemlidir ama asla takımın kazanacağı başarılardan, kupalardan daha önemli değildir. Biz böyle düşünüyoruz. Cholo (Simeno’nun lakabı, safkan Arjantinli anlamına geliyor) bana göre dünyanın en iyi teknik direktörü olma yolunda ilerliyor. Bana çok değerli hissettiriyor. Bütün takım arkadaşlarımıza böyle hissettiriyor. İletişimi çok güçlü bir teknik direktör. Ben de kendisini çok seviyorum.

Madrid’i iyice kanıksadın mı?

Evet burada kendimi çok iyi hissediyorum. Atletico Madrid bana çok iyi hissettiriyor. Burada kendimi büyük bir ailenin parçası gibi görüyorum. Çok mutluyum.

İstanbul’da özlediğin bir şey var mı?

Hiçbir şeyi özlemiyorum, insanlar tabii ki bir şeyleri özler ama benim özel olarak özlediğim bir şey yok. Burada, Atletico Madrid kulübü bana her şeyi veriyor. Çok büyük ilgi gösteriyor.

Galatasaray-Chelsea maçı için ne diyeceksin?

Ben Galatasaraylıyım. Galatasaray’ın kazanmasını istiyorum. Fakat sürekli Galatasaray hakkında demeç vermek istemiyorum. Sorulduğu için cevap vermek zorunda kalıyorum. Ben Atletico’da oynuyorum. Galatasaray’ı çok sevdiğim aşikar ama sonuçta Atletico ve Galatasaray, Şampiyonlar Lig’nde, aynı yarışma grubu içerisindeler. Bu yüzden demeç verip, Türkiye’de gündem olmak istemiyorum.

Futboldan sonra Galatasaray’a teknik direktör olmayı ya da kulüpte idari bir görev almayı düşünür müsün?

Hayalim, Türk futboluna hizmet etmek. Galatasaray yuvamız. Fırsat gelirse seve seve hizmet ederiz. Ama hizmet etmek illa kulübün içerisinde olarak değil. Yanında olarak, başka yerlerde olarak da olabilir. Bu nedenle biz böyle şeylerin hesabını yapmayız. Futboldan sonra fırsat gelirse seve seve yaparız.

Burak Yılmaz ya da belli oyuncuları sana soruyorlar mı orada?

Türkiye’de çok yetenekli oyuncular var. Burak, Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği performansla dünyaya ismini duyurdu. Önemli bir star haline geldi. Selçuk İnan yine öyle; harika bir seviyeye geldi. Tam bir lider. Fenerbahçe’deki Gökhan Gönül, Caner Erkin’in çıkışı… Bunlar çok önemli oyuncular ve ön plana çıkıyorlar. Umarım bu isimler daha da çoğalır. Kendi kulüplerinde başarılı olur,

Türkiye’ye dönmeme konusundaki fikrin değişebilir mi?

Atletico ile 2017’ye kadar sözleşmem var. Burada oldukça mutluyum. İnşallah da burada kupalar kazanmaya, başarılı olmaya devam ederiz.

Mancini’yle tanışma şansın oldu mu?

Kendisiyle tanıştım. Takımı ziyarete gittiğimde konuştuk. Kendisi çok karizmatik ve çok iyi bir teknik direktör.

Hükümet Kadın 2 Filmi’ndeki kısa rolünde çok başarılıydın. Teatral özelliklerin çok iyi. Kamera karşısındaki başarı nereden ileri geliyor?

Ben hayatım boyunca kameralar karşısında rahatsızlık hissetmedim. Bu benim yapım. Her yerde olduğum gibi davranırım. O filmde üsta Sermiyan ağabey ve Demet abla’nın bir ricası vardı. Necati Akpınar, filmin yapımcısı da arzu etti. Benim için onlarla aynı sette olmak büyük bir onurdur. Çok keyifliydi. İnsanlar için de güzel bir sürpriz oldu. İnsanlara futbol sevgisini anlatmak için de bir vesile oldu.

Sahadayken teatral özelliklerini kullanıyor musun?

Asla, ben sahadayken böyle şeyleri düşünmem. Ben sadece maça iyi konsantre olmaya çalışıyorum. İyi yöne doğru kendimi yönlendiriyorum. Faul olmadığı halde faul yapılmış gibi davranan arkadaşlarımı eleştirmiyorum; ama ben böyle davranmam. Ben bunları yapmam.

(Amkspor)

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER