ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Aralık 2012 Salı 13:02

Arda ile ilgili İngiltere'den flaş iddia

Arda ile ilgili İngiltereden flaş iddia

Bu sezon Premier Lig'de aradığını bulamayan Liverpool'da Arda Turan sesleri yükseliyor.


Sezon başında Galatasaray'ın da gündeminde olan Oussama Assaidi'yi kadrosuna katarak yaratıcı oyuncu eksikliğini gidermek isteyen Liverpool, bu oyuncudan beklediği verimi alamayınca alternatif isimler üzerine yoğunlaştı.

Sporx.com'da yer alan habere göre İngiliz basınında çıkan haberlere göre bu isimlerin başında da Atletico Madrid formasıyla 2 sezondur çok başarılı bir performans sergileyen Arda Turan geliyor.

Stewart Downing'in de Ocak ayında ayrılmasının gündemde olduğu Liverpool'da teknik direktör Brendan Rodgers, Arda'yı kadrosunda görmek istiyor.

Liverpool'u bu transferde zorlayan en önemli nokta ise milli futbolcumuzun sözleşmesindeki 19.5 milyon sterline serbest kalır maddesi.

HİDDİNK YALANLAMADI

Aynı zamanda Rus basınında Arda'nın Anji'ye gideceği haberleri de birinci ağızdan yalanlandı. 

Arda Turan'ı Türk Milli Takımı'ndan tanıyan ve izlerken çok beğendiğini dile getiren Hollandalı çalıştırıcı Guus Hiddink, Arda'yı Anji Mahaçkale'ye istediği ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Türkiye Milli Futbol Takımı ile yollarını ayırdıktan sonra kadrosunda Eto'o, Roberto Carlos ve Yuri Jhirkov gibi dünya yıldızlarını barındıran Rus Premier Ligi takımı Anji Mahaçkale'yi çalıştıran Guus Hiddink, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Ardayı istediğimiz doğru değil ve Arda ile iletişime geçilmedi. Genelde televizyonda İspanya ligini izlerken hep oynadığını görüyorum. O'nu televizyonda izlerken dominant bir rolde oynadığını görmek bana büyük zevk veriyor. Bildiğim kadarı ile Arda İspanya'ya gideli daha çok olmadı ve çok büyük liglerden birisi. Arda'nın, Anji'ye gelmesi ile ilgili hiç bir girişimde bulunulmadı. Ama ardayı oynarken görmek bana büyük zevk veriyor" dedi.

Rusya Milli Futbol Takımı'nı da çalıştıran ve 2008 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Rusya ile muhteşem bir performans ortaya koyan Hollandalı çalıştırıcı, "Türkiye ile Rusya futbolunu kıyaslayacak olursanız neler söylersiniz" sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Son zamanlarda Türk futbolunu pek takip edemedim. Bu nedenle Türk ve Rus futbolunu kıyaslama yapmak çok zor. Ama size Rus ligini şöyle tanımlayabilirim; gelişen bir lig ve bu ligde oynarken çok mücadele etmeli ve çok profesyonel oynamalısınız. Benim kulübüm de çok profesyonel oynuyor. Rusya'da oynamak kolay değil. Çünkü büyük bir mücadele gerektiriyor. Fakat benim çok hoşuma gidiyor. Şu an Türk futbolu şöyledir diyemem çünkü her şey çok hızlı değişip gelişiyor."

Arda Turan'ın menajeri Ahmet Bulut da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Arda'nın Atletico Madrid'den ayrılacağını belirtmişti. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER