ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2014 Cuma 13:27

Anadolu Efes'ten en az sayı yeme rekoru

Anadolu Efesten en az sayı yeme rekoru

THY Avrupa Ligi'nde Zalgiris Kaunas karşısında ilk periyotta sadece 2 sayı yiyen lacivert-beyazlılar, bu organizasyonda "ilk çeyrekte en az sayı yeme" rekorunu kırdı.


Basketbol THY Avrupa Ligi A Grubu'ndaki 8. hafta maçında deplasmanda Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımını 66-57 yenerek Top 16'ya yükselmeyi garantileyen Anadolu Efes, bu maçta "ilk çeyrekte en az sayı yeme" rekorunu kırdı.

Lacivert-beyazlılar, Kaunas'taki mücadelenin ilk periyodunu 16-2 önde geçerken, bu skor, Avrupa Ligi tarihinde ilk çeyrekte bir takımın en az sayı yediği maç oldu.

Daha önce 2008-2009 sezonunun ilk turunda Barcelona'nın Montepaschi Siena'yı konuk ettiği mücadelede evsahibi ekip ve yine aynı sezonda bu kez çeyrek finalde CSKA Moskova'nın evinde Partizan'ı ağırladığı karşılaşmada Rus temsilcisi mücadelelerin ilk çeyreklerinde rakiplerine üçer sayı izni vermişti.

Bir periyotta en az sayı yeme rekoruna da ortak oldu

Anadolu Efes ayrıca, Zalgiris Kaunas karşısında ilk 10 dakikada potasında gördüğü 2 sayıyla, Avrupa Ligi tarihinde bir periyotta en az sayı yeme rekorunu da egale etti.

2004-2005 sezonunda Top 16 etabında o zamanki adıyla Efes Pilsen, Benetton Treviso'yu 52-43 yendiği karşılaşmada rakibine üçüncü çeyrekte sadece 2 sayı izni vermişti. Ayrıca, 2009-2010 sezonunda Top 16 etabında Maroussi'nin Partizan'ı 57-49 yendiği karşılaşmada Yunan ekibi, ikinci çeyrekte iki sayı kaydetmişti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER