ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Mayıs 2013 Çarşamba 00:51

Alper Potuk Fenerbahçe'de!

Alper Potuk Fenerbahçede!

Galatasaray, Alper Potuk ile görüştüğünü borsaya bildirdi; ancak Fenerbahçe Eskişehirsporlu oyuncuyu renklerine kattı.


Galatasaray, Alper Potuk ile görüştüğünü borsaya bildirdi ancak Fenerbahçe Kulübü, Eskişehirsporlu oyuncu Alper Potuk’u renklerine bağladı.

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe 6 milyon 250 bin Euro + Orhan Şam ve Bienvenu’yü verdi" diye konuştu ve transferi doğruladı.

FENERBAHÇE BORSAYA BİLDİRDİ

Dün akşam Galatasaray ile görüşen ve prensip anlaşmasına varan Eskişehirspor yönetimi orta saha oyuncusu Alper Potuk'u Fenerbahçe'ye verdiğini açıkladı. Sarı - lacivertli kulüp ise Eskişehirspor ile kesin olarak anlaşma sağladıktan sonra transferi de borsaya bildirdi.

Fenerbahçe, Eskişehirspor'a Alper Potuk için 6 milyon 250 bin euro ve Orham Şam ile Henri Bienvenu'yu verecek.

FENERBAHÇE'DEN RESMİ AÇIKLAMA DA GELDİ

Sarı-lacivertli kulüp, resmi internet sitesinden yaptığı açıklam

ada, "Kulübümüz, Alper Potuk’un transferi için Eskişehirspor ve oyuncu ile görüşmelere başlamıştır." ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi Galatasaray'da bizzat başkan Ünal Aysal, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ile görüşmüş, Alper Potuk'a karşılık 5 milyon euro para ile Culio ve Yiğit Gökoğlan'ı vermeyi kararlaştırmıştı.

BASIN SÖZCÜSÜ TRANSFERİ DOĞRULADI

Eskişehirspor'un başarılı orta saha oyuncusu Alper Potuk Fenerbahçe ile anlaştı.

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz'ın doğruladığı transfer için Fenerbahçe 6 milyon 250 bin euro ve Orhan Şan ile Henri Bienvenu'yü Eskişehirspor'a vermeyi kabul etti.

Dün Galatasaray tarafından borsaya bildirilen Alper Potuk transferi için atağa geçen Fenerbahçe sürpriz bir teklifle oyuncuyu renklerine bağladı. Fenerbahçe, Alper Potuk'un transferi için Eskişehirspor yönetimiyle masaya oturdu. Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, dün prensipte anlaşmaya vardıkları Galatasaray için söz verdiklerini Başkan Aziz Yıldırım'a iletti. Yıldırım ise transfer için tekliflerini sundu ve uzun süren pazarlığın ardından Alper Potuk transferi tamamlandı.

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz tarafından yapılan açıklamada Alper'in Fenerbahçe'ye transfer olduğu açıklandı. Fenerbahçe anlaşma gereği gen oyuncu için 6 milyon 250 bin Euro ile Orhan Şam ve Henri Bienvenu'yü verecek.

Başarılı oyuncunun ise bugün İstanbul'da bir düğüne katıldığı ve yarın menejeri ve kulüp yöneticileriyle masaya oturacağı öğrenildi.

ALPER POTUK KİMDİR?

Alper Potuk; 8 Nisan 1991'de, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, fabrika işçisi baba ile ev hanımı bir annenin üç çocuğundan ikincisi olarak dünyaya geldi.

Sırasıyla Balıkesir'in Bandırma ve Eskişehir'in Çifteler ilçelerinde yaşadı. 2002'de Çiftçelerspor'un altyapısında futbola başladı. Burada Eskişehirspor'la oynanan ve 4-1 kaybedilen maçta takımının tek golünü atmasından ötürü rakibinin dikkatini çekti ve 2005'te Eskişehirspor'un altyapısına transfer oldu.

KULÜP KARİYERİ

29 Mayıs 2009'da, 2008-09 sezonunun son haftasında, Gaziantepspor ile oynanan ve 1-1 biten karşılaşmanın 75. dakikasında oyuna girerek ligdeki ilk maçına çıktı.

İlereyen zaman içerisinde takım'da daha sık oynama fırsatı buldu ve 2010-11 sezonunda ilk onbir'de oynamaya başladı.

Burada genç yaşına rağmen sergilediği performansla 2011-12 sezonunun sezon öncesi transfer döneminde en çok konuşulan genç yetenekler arasına girdi.

Eskişehirspor'da 106 maçta 6 gol ve 15 asist yapmıştır.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

14 kez milli takımlara çağrılan Alper Potuk, 4 kez Türkiye U-19, 1 kez Türkiye U-20 ve 6 kez de Türkiye U-21 forması olmak üzere toplam 11 kez milli formayı giymiştır ve bu karşılaşmalarda bir gol kaydetmiştir.

FENERBAHÇE YALANLAMIŞTI

Galatasaray'ın Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirdiği ve başkan Ünal Aysal'ın da dahil olduğu görüşmelerde Alper Potuk için yaptığı pazarlık hafızalarda yer alırken sarı-lacivertli ekip büyük bir atakla milli futbolcuyu renklerine bağladı.

Transferin ardından ise ilginç bir detay ortaya çıktı. Fenerbahçe SK, 9 Mayıs'ta yaptığı açıklamada Alper Potuk ile ilgili çıkan haberleri net ifadelerle yalanlamıştı:

İŞTE O YALANLAMADA YAZANLAR

"Son günlerde yazılı ve görsel medyada yer alan, Eskişehirsporlu oyuncu Alper Potuk'un kulübümüze transfer olacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Alper Potuk, gelecek sezona dair transfer planlamamız ve çalışmalarımız dahilinde yer almamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız,"
 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER