ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Şubat 2014 Salı 20:30

Alex'in hayatı kitap oluyor

Alexin hayatı kitap oluyor

Fenerbahçe’nin efsane futbolcularından Brezilyalı oyuncu Alex de Souza’nın hayatı kitap oluyor.



Futbol yaşamını Brezilya takımlarından Coritiba’da sürdüren Alex de Souza’nın kariyerini kaleme alan Marcos Eduardo Neves, kitapla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Alex’in kendisi için farklı bir yere sahip olduğuna değinen Marcos, başarılı futbolcunun tam bir kitap kurdu olduğunu söyledi. İşte Marcos Eduardo Neves'in Hürriyet'e yaptığı açıklamalar:

"ALEX, FARKLI BİR OYUNCU"

"Şimdiye kadar 6 farklı kitap yazdım bunlardan biri de filme dönüştürülüyor. Ancak Alex’in kitabı benim için çok özel bir yerde olacak. Alex de Souza, farklı, zamanının büyük çoğunluğunu okuyarak geçiren, sürekli öğrenmeye açık bir futbolcu. Türkiye’de mükemmel bir geçmişe sahip."

"ALEX, ALEX, ALEX..."

"Alex’in Türkiye'ye transferi beni çok şaşırttı. O, Ronaldinho, Rivaldo ve Juninho gibi harika bir oyuncuydu. Hiçbir zaman Dünya Kupası'nda yer alamadı. Ve onun her zaman Avrupa’nın dev kulüplerinden birinde forma giyeceğini düşünüyorduk. Benim için tüm zamanların en iyi futbolcusu. Brezilya kariyeri normal fakat Türkiye kariyerine bakacak olursak sokaktaki herkes için O "Alex, Alex, Alex..." Napoli için Maradona neyse, Santos için Pele neyse, Fenerbahçe için de Alex, O..."

"AYKUT KOCAMAN VE AZİZ YILDIRIM İLE GÖRÜŞMEK İSTERİM"

"Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım ile kitabım için konuşmayı çok isterim. Özellikle Aykut Kocaman’ın, Alex’in kariyerinde büyük etkisi oldu. Onun ayrılmasında pay sahibiydi. Hala anlamış değilim Alex farklı, çalışkan, arkadaş canlısı bir futbolcu. Ne oldu da gönderildi öğrenmek isterdim. Aziz Yıldırım da bu noktada benim için çok önemli. Ona sormak isterdim “Alex neden gitti? Maradona’nın takımdan gönderilmesinde kokainin etkisi vardı? Peki, Alex’in ne suçu vardı?"

"BARCELONA'DA OYNAMALIYDI"

"Bana göre Alex, Barcelona’da oynaması gereken bir futbolcuydu. Rivaldo, Stoichkov, Maradona, Hagi, Ronaldinho ve Messi gibi futbolcular gibi orada bir fotoğrafının olması gerekiyordu."

"TÜRKİYE'YE DÖNECEK"

"Alex’in Fenerbahçe kariyeri bana göre hala bitmedi. Ailesi ve kendisi hala bir Türkiye aşığı. Boğaz Köprüsü’nün resmi hala evinin en güzel yerini süslüyor. Diana’nın vücudunda Türkiye dövmesi bulunuyor. Alex durmuyor, öğreniyor, çalışıyor. Belki 2-3 yıla kadar yeniden İstanbul’a dönebilir ve yeni bir kariyere Fenerbahçe ile başlayabilir."

"ALEX, SOKAKTAN BİRİ"

"Alex şovmen biri değil, aktör değil, kendini bir star olarak değil herkesten biri olarak görüyor ve sokaktaki insanlarla iletişim kuruyor. Alex, henüz 9 yaşındayken anne ve babası işsiz kaldığında futsaldan kazandığı paralarla ailesine destek verdi. Daha13 yaşındayken eşi Diana’ya aşık oldu ve ondan hiç vazgeçmedi. Diana, Alex’in kariyerinde önemli bir yere sahip ve tek bir vücut gibi yaşıyorlar. Ronaldinho’nun basında kızlarla çekilen fotoğraflarını görmüşsünüzdür fakat Alex’te bunları göremezsiniz çünkü o karısına aşık bir adam."

"KİTAP FİKRİ ALEX'TEN ÇIKTI"

"Alex’ten bana bir kitap tavsiye etmesini istemiştim. Bana Andre Agassi’yi önerdi. O günden sonra böyle bir fikirle karşıma gelince çok şaşırdım ama kitabını yazacak kişi olmak bana onur veriyor. Hakkındaki materyallerle yazılacak çok şey olduğunu söyleyebilirim. Türkiye’de, Elvis Presley, Madonna, Michael Jackson gibi yıldızlar kadar önemli bir tanınırlığa sahip. Türk futbol severleri harika bir Alex öyküsü bekliyor."

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER