ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2016 Perşembe 16:13

"Adana'ya kesinlikle 3 puan için gidiyoruz"

"Adanaya kesinlikle 3 puan için gidiyoruz"

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink: "Önümüzde Adanaspor maçı var. Kendileri ligin yeni ekibi. Yeni oyuncuları ve hocaları var ama oraya gitme amacımız, galibiyet" "(Savunmadaki forma rekabeti) O bölge için 5 oyuncu var ve bu pozisyonda savaş devam edecek" "Sneijder ve Podolski'den çok memnunum. Onların sahada olmasındaki en önemli amaç bireysel kalitelerini ofansif anlamda göstermeleri" "Medipol Başakşehir tebriği hak ediyor. Beşiktaş yukarıda. Fenerbahçe'nin tekrardan geri dönüş yapacağ


Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Adanaspor ile yapacakları maça galibiyet için gideceklerini söyledi.

Hollandalı çalıştırıcı, Spor Toto Süper Lig karşılaşmaları öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen haftalık olağan basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Adanaspor ile 29 Ekim Cumartesi günü 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda yapılacak maçı değerlendiren Riekerink, "İlk 8 haftada 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldık. Son maçımızda Trabzonspor'a karşı kaybettik. Lig, bir maraton ve bu tip şeyler olabilir. Önemli olan kazanma arzunuz, isteğiniz ve hırsınız. Trabzonspor maçında bu konuların hiçbirinden takımımı yargılayamam. Şimdi önümüzde Adanaspor maçı var. Kendileri ligin yeni ekibi. Yeni oyuncuları ve hocaları var ama oraya gitme amacımız, galibiyet. Adana'ya kesinlikle 3 puan için gidiyoruz." diye konuştu.

Hollandalı teknik adam, Selçuk İnan, Podolski ve Sneijder'in aynı anda sahada olmasının kendisini zorlayıp, zorlamadığının sorulması üzerine, "Takımımızda kalite anlamında yüksek seviyede birçok oyuncu var. Şu zamana kadar iyi bir iş çıkardığımız düşünüyoruz. Önemli olan takımın dengesi. Takım oyuncularını ve bireysel yetenekleri iyi ayarlamak lazım. Selçuk, Sneijder ve Podolski, sadece iyi oyuncular değil, aynı zamanda takım oyuncuları. Takım için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Şimdi seçim oldukça zorlaşıyor. Bütün oyuncularımız fit durumda. Herkes takım için elinden gelenin en iyisini yapıyor." ifadelerini kullandı

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Sneijder ve Chedjou'ya transfer teklifi geldiğine yönelik haberlerle ilgili, "Transfer konusunda oyuncu izleme ekibimizle, yönetimle, teknik ekibimizle sürekli konuşuyoruz. Bu çalışmalar sürekli konuşuluyor. Hem Chedjou hem de Sneijder ile ilgili teklif geldiğine dair benim kulağıma hiçbir şey gelmedi." açıklamasında bulundu.

Milli takımda sakatlandıktan sonra menisküs ameliyatı geçiren İzlandalı golcü Kolbeinn Sigthorsson'un bir hafta içinde saha çalışmalarına başlayacağını kaydeden Riekerink, "Kolbeinn, yeni bir takıma geliyor ama sakatlıktan dolayı en çok kendisi üzülüyor. Geri dönüş sürecinde sağlık ekibimiz elinden geleni yapıyor. Kolbeinn bir hafta sonra saha çalışmalarına başlıyor." şeklinde görüş belirtti.

 

- "Savunmada savaş devam edecek"

 

Jan Olde Riekerink, sakatlıktan dönen milli futbolcu Serdar Aziz'in performansından memnun olduğunu ancak diğer savunma oyuncularının formayı kapmak için büyük mücadele vereceğini aktardı.

Stoper mevkisi için 5 oyuncunun rekabet ettiğini vurgulayan Riekerink, "Serdar Aziz'in kupada sergilediği performanstan oldukça memnunum. Defansif kalitesini ve hırsını bize gösterdi. O bölge için 5 oyuncu var ve bu pozisyonda savaş devam edecek. Hakan sakattı, yerine forma giyen Semih iyi oynadı. Serdar'ın elinden geleni yaptığını söyleyebilirim." açıklamasını yaptı.

Sezonun ilk 8 haftasında kendisini hayal kırıklığına uğratan oyuncusunun olmadığını dile getiren 53 yaşındaki teknik adam, "Hayal kırıklığına uğratan bir oyuncu olmadı ama her oyuncu için inişler ve çıkışlar olabilir. Geride kalan maçları incelediğimizde dominant olan ve top ayağında kalan bir Galatasaray var. Bizim istediğimiz de buydu. Bitiricilikte biraz daha efektif olabiliriz. Daha erken sonuca gidebiliriz. Bu konuyla ilgili de sürekli konuşup artılarımızı ve eksilerimizi değerlendiriyoruz." şeklinde konuştu.

 

- "Sneijder ve Podolski'den çok memnunum"

 

Riekerink, Hollandalı Sneijder ve Alman Podolski'nin performansından çok memnum olduğunu bildirdi.

İki oyuncunun ofansif gücünden yararlanmak istediklerini aktaran Riekerink, şöyle devam etti:

"Sneijder ve Podolski'den çok memnunum. Onların sahada olmasındaki en önemli amaç bireysel kalitelerini ofansif anlamda göstermeleri. Sneijder'in pozisyon alması çok önemli. Pozisyon alması, belki çok çalışan birinden bile daha önemli. Kaliteli ve tecrübeli. Maçın skorunu her an değiştirebilecek bir oyuncu. Podolski'nin ise 18 etrafında ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorsunuz. Ben hayatımda böylesine bir tehlikeli oyuncu görmedim."

Sneijder'in gol anlamında performans düşüklüğü yaşadığı yorumlarına katılmadığını aktaran Jan Olde Riekerink, "Sneijder, gol atmıyor olabilir ama çok sayıda pozisyon yakalıyor. O pozisyonları yakalıyorsanız bazı şeyleri doğru yapıyorsunuz demektir. Futbolcunun bazen her vurduğu gol olur bazen de çok denemesine rağmen olmaz. Önemli olan o şansları yakalayabilmek, o zamanlarda oralarda olabilmek. Eren ile bir uyum problemi bulunduğunu da sakatlıktan kalan bir şey olduğunu da düşünüyorum." diye konuştu.

 

- "Başakşehir, tebriği hak ediyor"

 

Riekerink, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftası sonunda lider olan Medipol Başakşehir'in tebriği hak ettiğini söyledi.

Ligdeki şampiyonluk yarışını değerlendiren Riekerink, "Medipol Başakşehir tebriği hak ediyor. Beşiktaş yukarıda. Fenerbahçe'nin tekrardan geri dönüş yapacağını söylemiştim, iyi sonuçlar almaya başlayacaklardır. Bu yarış sonuna kadar devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'in mücadele gücünün yüksek olduğunu vurgulayan Hollandalı teknik adam, şunları kaydetti:

"Türkiye Ligi'nin mücadele gücü çok yüksek. Bunu alınan skorlarda görebiliyorsunuz. Maksimum 1-2 farklar var. Diğer liglerde 5-6 fark bile olabiliyor. Takımlar olgun ve kompakt bir şekilde görevlerini yerine getiriyor. Bu genç oyuncuların kendilerini geliştirmesi için olumlu. Sinan ve Bruma için de durum böyle. Türkiye'de galip gelmek, gol atmak kolay değil. Dominantız ama gol atılan bölgede o kadar rahat olamayabiliyorsunuz. Enteresan skorlar çıkıyor. Her an her şey olabiliyor."

Ofansif futbolu sevdiğini anlatan Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, "Her hocanın kendine özgü bir mantalitesi var. Ofansif futbolu seviyorum ve bunu uyguladığımızı düşünüyorum. Bize karşı oynayan takımların defansif olarak farklı bir yapıya bürünmeleri normal. Top kaybında bile nasıl reaksiyon gösterdiğimiz benim önem verdiğim konular. Bugüne kadar da takımım bunları en iyi şekilde sahada gösterdi." diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER