ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Kasım 2014 Pazar 07:07

A Milliler grekoromende Rusya ile finale kaldı

A Milliler grekoromende Rusya ile finale kaldı

Grekoromen stilde finale yükselen Türkiye A Milli Güreşçiler Rusya ile finalde karşılaşacak. Serbest stilde ise Türk güreşçiler üçüncülük için Ukrayna ile mindere çıkacak.




Rusya’nın başkenti Moskova’da Avrupa Milletler Kupası düzenleniyor. Türkiye yarışmaya serbest ve grekoromen stilde katıldı. Yarışmanın ilk gününde grekoromen stilde Macaristan'ı 5-3 ve Ukrayna’yı 6-2 deviren Türkiye finale yükseldi. Pazar günü yapılacak finalde Rusya ile Türkiye karşı karşıya gelecek.

Serbest stilde Azerbaycan'a 6-2 kaybeden Türk güreşçiler üçüncülük için Ukrayna ile mücadele edecek. Finalde ise Rusya ile Azerbaycan karşılaşacak.

Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan milli takım antrenörü Abdullah Çakmar “10 sporcu, 2 antrenör ve 1 masör ile turnuvaya geldik. İlk turda Azerbaycan'a 6-2 yenildik. Macaristan’ı ise 5-3 yendik, biz buraya tamamen genç ekiple geldik, 2016 olimpiyatları için demeler yapıyoruz, asıl takımı çıkarmaya çalışıyoruz...” dedi.

Milli takımda ağır sıklet 130 Kg’da mücadele eden Atilla Güzel Cihan’a yaptığı açıklamada, “Avrupa Milletler Kupasında milletimizi en iyi şekilde temsil etmek için buradayız. Geçen yıl bu turnuvada şampiyon olduk. Bu yıl da iddialı bir takımla buraya geldik. Genç arkadaşlardan oluşan sağlam bir takımımız var. Atmosfer çok güzel, seyirciler bir hayli ilgili, zaten Rusya’nın güreşe çok önem verdiğini biliyoruz. Şuan grup birincisiyiz, inşallah final oynamak istiyoruz.” diye konuştu.

93 Kg'da mücadele eden milli güreşçimiz Kansu İldem ise yaptığı açıklamada kendi performanslarını ölçmek için güzel bir mücadele olduğunu söyledi. Hedeflerinin finale çıkarak şampiyonluğu elde etmek olduğunu belirten İldem, "Sabah saatlerinde çok güçlü ve genç kadrolu Macaristan takımıyla karşılaştık. Güzel maçlar oldu, takımımız maalesef 5-3 galip geldi. Sekiz tane sıklet ve 2 de yedek sporcumuz var, iki hocamız ve masörümüz de yanımızda. 13 kişilik bir ekip olarak geldik Moskova’ya. Bu kupa kendine has bir şey, 3-4 yıldır yapılan çok önemli bir organizasyon. Burada takım olarak güreştiğimiz için psikolojik olarak tansiyon yüksek, maçlar stresli geçiyor. Elimden geleni yaptım, rakibimi de yendim. Galibiyet odaklı güreştik ve hedefimize ulaştık." dedi.

Mücadeleye Rusya Spor Bakanı Vitali Mutko, Avrupa Güreş Konseyi başkanı Tzeno Tzenov ve Rusya Güreş Federasyonu Başkanı Mihail Mamiaşvili katıldı.

Şampiyonaya Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Belarus, Macaristan, Bulgaristan, İsveç ve Türkiyeli sporcular katıldı. Grekoromen, serbest stil ve bayanlar olarak 3 kategoride gerçekleştirilen müsabakalara Türkiye yalnızca erkekler grekoromen ve serbest stilde katılıyor.













KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER