ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Nisan 2019 Salı 15:35

"8. İznik Ultra Maratonu" başlıyor

"8. İznik Ultra Maratonu" başlıyor

İznik Gölü çevresinde 3 gün sürecek yarışlara 26 ülkeden bini aşkın sporcunun katılması bekleniyor Organizasyon kapsamında bu sene ilk kez 160 kilometrelik Ultra Maraton'da dörder kişilik takımlardan oluşan bayrak yarışı da yapılacak


Bursa'nın İznik ilçesinde bu yıl 8'incisi düzenlenen "İznik Ultra Maratonu" 19 Nisan'da başlayacak.

İznik Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 19 Nisan Cuma günü 160 kilometrelik parkurun startının verilmesiyle başlayacak yarışlar için belediye ve diğer ekipler tüm hazırlıklarını tamamladı.

İznik Gölü çevresinde 21 Nisan'a kadar devam edecek yarışlara 26 ülkeden binden fazla sporcunun katılması bekleniyor. Atletler 160 kilometrelik "İznik Ultra", 90 kilometrelik "Orhangazi Ultra", 55 kilometrelik "Dağ Maratonu", 35 kilometrelik "Göllüce Patika", 20 kilometrelik "Derbent Patika" parkurlarını aşarak maceralı bir yarış yaşayacak. Etkinlik, pazar günü 5 kilometrelik "İznik Tarihi Kent Koşusu" ve 4-12 yaş grubu çocuk yarışlarının ardından ödül töreniyle sona erecek.

Organizasyon kapsamında parkurların yüzde 85'i toprak yollardan oluşuyor. Ayrıca yarış boyunca köylerde vatandaşların desteği ve moral alkışları da sporculara farklı bir atmosfer yaşatacak.

Yarışlarda bu yıl ilk kez İznik Ultra 160K parkurunda dörder kişilik takımlardan oluşan bayrak yarışı da gerçekleşecek.

Macera Akademisi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesinin desteğiyle koşu festivali olmaya hazırlanan İznik Ultra Maratonu'na özel sektörden çok sayıda kuruluş da destek veriyor. Her yıl katılımın arttığı yarışlar Türkiye'deki patika ve ultra koşuların standardını da belirliyor.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Türkiye'nin bu alandaki en önemli etkinlikleri arasında yer alan İznik Ultra Maratonu'nun ulusal ve uluslararası düzeyde binlerce sporcuya ev sahipliği yapacağını vurguladı.

Sporcuların, İznik'in 160, 90, 55, 35 ve 20 kilometrelik muhteşem doğal parkurlarını aşarak maceralı bir yarış yaşayacağını belirten Usta, "Ayrıca tarihi eserlerin arasından yarışmacılar 5 kilometrelik İznik Tarihi Kent Koşusu ile muhteşem atmosferde koşma şansı yakalayacak. Herkesi bu heyecanı, bu coşkuyu yaşamaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER