ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Nisan 2013 Pazar 22:34

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu


49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ardından dereceye giren sporculara madalya, kupa ve mayolarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi.
     Turun, Şaşkınbakkal sahilindeki bitiş noktasına eşi Hayrünnisa Gül ile gelen Cumhurbaşkanı Gül'ü burada Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu karşıladı.
     Yarışın bitmesine 39 kilometre kala alana gelen Gül, burada kurulan platforma çıkarak, bakan Kılıç ve beraberindekilerle yarışın son bölümlerini izledi.
     Yarışın tamamlanmasının ardından kupa törenine geçilirken, Bakan Kılıç ile törenin yapılacağı platforma çıkan Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak İstanbul etabını ilk 3 sırada tamamlayanlara madalyalarını verdi. Gül, İstanbul etabının birincisi Marcel Kittel'e Türk Hava Yolları'nın (THY) uçak maketini ve THY çeki de verdi.
     Törende daha sonra 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu genel klasmanda ilk sırada bitiren Torku Şekersporlu Mustafa Sayar platforma çıktı. Töreni izleyen vatandaşlar da Sayar'a sevgi gösterilerinde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, Sayar'a önce turkuaz mayosunu, ardından kupasını verdi. Mustafa Sayar'ın annesi Kaşife Sayar da platforma çıkarak oğlunun kazandığı kupayı havaya kaldırdı.
     Abdullah Gül daha sonra sırasıyla sprint birincisi Andre Greipel'e yeşil mayosunu, tırmanış birincisi Serquei Gretchyn'e kırmızı mayosunu, Türkiye güzellikleri birincisi Mikhail Ignatyev'e de beyaz mayosunu verdi.
     Törende son olarak takım klasmanında birinci olan Cofidis Solutions Credits takımına madalya ve kupa verildi.
    
     -Hayrünnisa Gül'den Team Novo Nordisk'e plaket-
    
     Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, tamamı diabetlilerden oluşan Team Novo Nordisk'e plaket verdi.
     Hepsi diabetli olan dünyanın ilk profesyonel spor takımı Novo Nordisk'in sporcuları, ortaya koydukları mücadele nedeniyle Hayrünnisa Gül'den anlamlı bir plaket aldı.
    
     -Kılıç'tan Gül'e BMX bisiklet-
    
     Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, törende Cumhurbaşkanı Gül'e BMX bisiklet hediye etti.
     Gül, bisikletin bir pedalına ayağını atıp basın mensuplarına görüntü verdi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Müftüoğlu, Gül'e, BMX branşının olimpik bir sınıf olduğunu ifade etti.
    
     -Kılıç: "Sayılar artacak, madalyalar artacak"-
    
     Törenin ardından basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Bakan Kılıç, Türkiye'de bisiklet sporunda madalyaların artması için yeni projeler hazırlayacaklarını ifade etti.
     Kılıç, "Bisiklette ilk defa bir Türk sporcunun böylesi büyük ve geniş katılımlı bir organizasyonda madalyaya uzanması umut verici. Türkiye'de şu anda lisanslı profesyonel faal bisikletli sporcu sayısı çok az. Bakanlık olarak yeni proje çalışmalarına devam edeceğiz, sayılar artacak, madalyalar artacak inşallah. Mustafa Sayar'ı kutluyoruz" ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER