ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2012 Cuma 20:05

"3D gözlüklerini takıp izledik…"

"3D gözlüklerini takıp izledik…"

Bir Tahkim Kurulu Üyesi, karar ve yaşananları anlatı. Tahkim Üyesi, “Gözlükleri takıp, 3D teknolojisiyle görüntüleri izledik. Vicdanımız çok rahat;" dedi...


Yasak nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen bir Tahkim Kurulu Üyesi, karar ve yaşananları anlatı. Tahkim Üyesi, “Gözlükleri takıp, 3D teknolojisiyle görüntüleri izledik. Vicdanımız çok rahat;" dedi. 

Radyospor’dan Aydın Cingöz’e konuşan Tahkim Üyesi’nin anlattıkları şöyle:

3D TEKNOLOJİSİYLE İZLEDİK

“Yayıncı kuruluş Lig TV’den tüm görüntüleri istedik. 3D teknolojisiyle maçın kaydı da geldi ve gözlükleri takıp yaklaşık 6 saat boyunca görüntüleri tek tek inceledik. Ben de televizyonda ilk gördüğümde Meireles’in tükürdüğünü düşünmüştüm ama öyle olmadığını gördük. Meireles, o pozisyonda sert ve şiddetli bir şekilde hakeme ilk kartın yanlış olduğunu ifade eden ‘first card’ ifadesini kullanıyor. Onu söylerken ağzından çıkan sıvı, hakemin yüzüne geliyor. Bilerek ve isteyerek tükürmediği çok açıktı.”

MEİRELES ÇOK KÜLTÜRLÜ

"Tahkim Kurulu toplantısında Meireles’in savunmasını dinlerken açıkçası oyuncudan etkilendim. Bugüne kadar çok sayıda yerli ve yabancı futbolcunun savunmasının aldık ama bu kadar kendini bilen, kültürlü ve akıllı bir oyuncuya rastlamadım. Bize ‘Beni yapmadıklarımdan dolayı yargılamayın, yaptıklarımdan ötürü yargılayın. Ben tükürmedim. Bir canlıya tükürülmeyeceğini bilirim. Eğer tükürseydim, tükürdüm derdim’ dedi."

VİCDANIMIZ ÇOK RAHAT

"Konuşma yasağımız var ve konuşamıyoruz. Şunun bilinmesini isterim vicdanımız çok rahat. Biz kuralları uyguladık. Hakkımızda yazılan ve söylenenler çok ağır ve bunları kaldırmak kolay değil. Yorum yapanların çoğu talimatları bilmiyorlar. Biz talimatlara ve hukuka uygun bir karar verdik."

EL HAREKETİ CEZASI DAHA AĞIR OLABİLİRDİ

"Meireles’in hakeme yaptığı el hareketine PFDK 3 maç ceza verdi. Biz kendi kafamıza göre bu cezayı arttıramayız. Talimatlarda böyle bir madde yok. Hakemin verilen 3 maç cezaya itirazı olsaydı o zaman artabilirdi ama hakemin direk böyle bir talebi olamaz. Sadece disiplin müfettişi aracılığıyla talebi olabilirdi. Bu talepte olmadığı için Meireles’in el hareketinin cezası 3 maçta kaldı."

CANER KEM–KÜM ETTİ! BİZE BAŞKA DIŞARIYA BAŞKA KONUŞTU

"Deniliyor ki madem Meireles’in cezası hakem raporuna rağmen düşürüldü Caner’in 2 maçlık cezası niye onandı? Caner’in ifadesini aldığımız gün, yayıncı kuruluştan aldığımız görüntüler elimizde vardı. Elimizdekiler karşı cepheden çekilmiş ve yedek kulübesinin olduğu yeri ayrıntılı gösteren görüntülerdi. Ve o görüntülerde, Caner hakeme yaklaşık 12-13 saniye boyunca arkasından konuştuğu mevcuttu. Hakem Caner’e doğru dönünce, Caner hakeme sırtını döndü. Caner bize dediki ‘hakeme lan demedim, hakaret etmedim” görüntüleri gösterince ‘kem küm ‘ etti. Bize başka dışarıya başka konuştu. O kararda da doğru olanı verdik."

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER