ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Aralık 2014 Perşembe 12:04

3 tane yerli oyuncuyu sattık

3 tane yerli oyuncuyu sattık

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, son zamanlarda Türk futbolunda hiçbir takımın keyif veren bir futbol ortaya koymadığını söyledi.


Bağcılar Belediyesi'nin dün gece düzenlediği Spor Söyleşileri programına katılan Albayrak, Galatasaray'ın gündemine ait konularda değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray'ın son iki yılında yaşanan çalkantılı süreç hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcı Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray'ın son iki yılında hem yönetim hem de teknik heyetin devamlılığı yoktu. İki yıl üst üste şampiyon olmuş iyi bir ekip vardı. Kimsenin anlamadığı bir sebepten başkanımız seçim kararı aldı. Şampiyon olmuşuz iki gün sonra yemek daveti aldık. Şampiyonluk teri daha üzerimizden soğumamıştı. Şampiyonluğun keyfini yaşamadan seçim kararı alındı ve sonrasında kapının önüne kondum. Şampiyonluğun sevincini doya doya yaşamadık. Ben takımın başarısı için işimi gücümü bırakmışım, bütün günlerim kamplarda geçmişti. Şampiyonluğun iki gün sonrasında seçim olmuş ancak siz seçimde yönetimde yoksunuz."

"Galatasaray'da görevine son verilen teknik direktör Fatih Terim devam etseydi ne olurdu?" sorusuna Galatasaray Başkan Yardımcısı, "Terim kalsaydı 4. yıl üst üste şampiyon olurduk. İki yıl şampiyon olmuştuk. Terim hocamız kalsaydı üst üste iki yıl daha şampiyon olmuştuk. Geçen yılda olurduk bu yılda olurduk" diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olmak çok çalışacaklarını ifade eden Albayrak, "Futbolda her şey vardır. Şampiyon olmak için elimizden gelen bütün çalışmaları yapacağız. Şampiyon olmak için zorlayacağız. Hamza Hamzaoğlu'nu göreve getirdik. Hocamız benim aklımdaydı. Herkes benim kararıma saygı duydu. Hocamız ile beraber şampiyon olmak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

PRANDELLİ'DEN NEDEN VAZGEÇİLDİ

Galatasaray'da yönetime geldiği zaman Prandelli'nin arkasında ve yanında oldukları ancak sonradan niçin vazgeçildiği yönündeki soru üzerine ise Albayrak, şöyle cevap verdi:

"Ben üç dönem yöneticilik yaptım. Eğer takım içinde herkese sahip çıkmanız lazım. Tabii ki hocaya da sahip çıkacaktım. Son dakikaya kadar sahip çıkmaya devam ettim. Gördüm ki işler iyiye gitmiyor. Körü körüne ısrar etmenin anlamı da yoktu. Prandelli'yi göndermeyi birkaç hafta öncesinden düşünmüştüm. Ancak başkanımız sabredelim demişti. İstikrar için devam edelim denildi. Başkana saygı duymak zorundaydım. En sonunda 'Başkanım kendimizi zorluyoruz. Hem camiamıza hem kendimize zarar veriyoruz. Tribünler tepki gösteriyor' dedim. Sonrasında böyle bir karar aldım. Sonrasında Hamza Hamzaoğlu ile çalışmaya karar verdim. Zaten Hamzaoğlu'nun ismi daha önceden kafamdaydı. Onunla çalışmayı istiyorduk. Florya'ya gelir gelmez her şey olumlu oldu. Hiçbir olumsuz tablo ile karşılaşmadık."

ARA TRANSFERDE YILDIZ TRANFSER OLACAK MI?

"Ara transfer döneminde yıldız oyuncu gelecek mi?" sorusuna da Abdurrahim Albayrak, "Biz şu anda iki yıldız transfer yaptık bile. İlk önce Sabri reisi affettik. Alacağımız en iyi yıldızlardan bir tanesi oldu. Sabri'nin ismi Şampiyonlar Ligi maçının kadrosuna yazılmadığı için Galatasaray Sabrisiz sahaya çıktı. Selçuk İnan kırmızı kart cezalısı olduğu için onun yerine Emre Çolak oynadı. Emre Çolak önceden doğru dürüst oynamıyordu, bakın şimdi nasıl oynuyor. İlk önce içerdeki mevcut oyuncularımızı değerlendireceğiz. Yıldız futbolcu almak gönlümde var ama maddi durumları göz önünde bulundurmak lazım. Bu paralarla kulüplerin yaşamaları zor."

Albayrak, ara transfer döneminde Galatasaray'dan üç tane yerli futbolcunun satıldığını ancak bunun isimlerini açıklamayacaklarını ve çok yakında yeni takımlarında idmana çıkacaklarını söyledi.

Bu arada Abdurrahim Albayrak, Felipe Melo'nun kendisine şunları yazdığını belirterek, şöyle konuştu;

"Başkanım canı gönülden sizin dönmenizi istiyorum. Sen gerçek Galatasaraylısın. Brezilyalı oğlunuz Felipe Melo. Diğer oyuncularla da aramız çok iyidir. Herkes iyidir önemli olan sizin iyi olmanız önemli. Siz kötüyseniz kendisinde arayacaksınız."

Başkan Yardımcısı Albayrak, şampiyonluk yarışı için de şunları kaydetti:
"Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor da şampiyonluk yarışının içinde. Kim daha çok koşarsa o şampiyon olacaktır."

Bu arada Albayrak, Almanya'da forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun transfer gündemlerinde olmadığını kaydetti.

"ŞAMPİYONLUĞU KUTLAMADAN YİNE KAPI ÖNÜNDE KALABİLİRİZ"

Galatasaray'da yönetimin 6 ay için görev yapacağını hatırlatan Albayrak, "30 Mayıs'ta kongre yapacağız. 31 Mayıs'ta Çaykur Rizespor ile son maçımızı oynayacağız. Yine belki şampiyonluk yemeğini yemeden herhalde kapının önüne konacağız. İnşallah yeni yönetimde oluruz, yoksa şampiyon olsak bile yine kapı önüne konacağız" diye konuştu.

Albayrak, devre arasında TFF'nin yabancı oyuncu sayısı konusunda artış yapacağını ve böyle olunca da Türkiye'ye daha kaliteli yabancıların geleceğini ifade etti.

Öte yandan Abdurrahim Albayrak, Roberto Mancini ile bu sezon devam edilseydi daha başarılı olunacağına inandığını söyledi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER