ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Kasım 2016 Cumartesi 12:44

15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz

15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz

Vodafone 38. İstanbul Maratonu, "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla yarın gerçekleştirilecek Organizasyon kapsamında, maraton, yarı maraton ve 10 kilometre yarışları ile "Kahramanlar Koşusu" adı altında halk koşusu yapılacak Maratonda 28'i Türk olmak üzere toplam 90 elit atlet koşacak Dereceye giren sporculara 887 bin dolar ödül dağıtılacak


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor AŞ tarafından bu yıl, "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenecek Vodafone 38. İstanbul Maratonu, yarın koşulacak.

Organizasyon kapsamında gerçekleştirilecek, maraton, 15 kilometre (yarı maraton) ve 10 kilometre yarışları ile 8 kilometrelik halk koşusu, Anadolu yakasından start alıp, Avrupa yakasında son bulacak. Ayrıca tekerlekli sandalye yarışı da düzenlenecek.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olanlar anısına bu yıl, "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenecek etkinliğe çok sayıda sporcu ve vatandaşın katılması bekleniyor. Toplam 8 kilometrelik halk koşusu etabına da yine bu amaçla, "Kahramanlar Koşusu" adı verildi.

 

- Startlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü önünden

 

Organizasyon kapsamında düzenlenecek yarışların startı, Anadolu yakasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yakın noktalardan verilecek.

Toplam 42 bin 195 metre mesafeli parkuru bulunan maraton ile 15 kilometrelik yarı maraton yarışları, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerine 250 metre mesafede oluşturulacak start noktasından saat 09.00'da başlayacak.

Maraton sporcuları, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçtikten sonra, Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacak. Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelen maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya inecek. Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet'e çıkacak. Yarış, At Meydanı'nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Dikilitaş'ın arasında son bulacak.

Yarı maratonda ise sporcular, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek. Dolmabahçe, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyerek Eminönü'ne gelecek atletler, İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde finişe varacak.

Etkinlikte 10 kilometre yarışı, 15 Temmuz Şehitler köprüsü gişelerine 500 metre mesafede bulunan start noktasından saat 09.10'da başlayacak. Sporcular, Eminönü'nde bulunan İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde yarışı tamamlayacak.

İBB Spor AŞ, katılımcı sayısını maraton için 10 bin, yarı maraton için 12 bin 500 ve 10 kilometre yarışı için de 15 bin 500 kişiyle sınırladı.

 

- Doksan elit atlet yer alacak

 

Bu yıl yine altın kategoride koşulacak olan Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nda 90 elit atlet yer alacak.

Elit atlet bazında bu yıl rekor katılım olduğuna dikkat çekilirken, 28'i Türk olmak üzere toplam 90 elit atletin maratonda ter dökeceği paylaşıldı.

İki kıtayı birleştiren tek maraton olma özelliği taşıyan yarışta elit atletlerin, Türkiye, Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna ağırlıklı olduğu vurgulandı.

Erkeklerde Kenyalı Peter Kiptoo Kiplagat, Vincent Kiprop Chepkok, Etiyopyalı Shura Kitata Tola, Tariku Jufar Robi, Birhanu Gedefa, Ukraynalı Olekandr Sitkovskyy, Cibutili Mümin Gala, kadınlarda ise Etiyopyalı Fatuma Sado, Sechale Dalasa, Kenyalı Agnes Barsosio ve Litvanyalı Diana Lobacevske, maratonda yarışacak önemli isimler olarak dikkati çekiyor.

 

- "Kahramanlar Kuşusu" Altunizade'den başlayacak

 

Bu yıl, "Kahramanlar Koşusu" adı altında düzenlenecek olan ve yüksek katılımla gerçekleştirilen halk koşusu, Altunizade'den saat 09.30'da başlayacak.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği 8 kilometrelik koşuda katılımcılar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçip, Dolmabahçe'de parkuru tamamlayacak.

Organizasyonun bu etabında, çok sayıda kurum, şirket, dernek ve sivil toplum kuruluşu yer alacak.

 

- Şehit yakınları buluşacak

 

Vodafone 38. İstanbul Maratonu kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilen vatandaşların yakınları da bir araya gelecek.

Şehit yakınları, koşuların startının verilmesinin ardından dev Türk bayrağıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçip, Zincirlikuyu Kavşağı'da buluşacak.

Öte yandan, şehitlerin anısına saygı amacıyla bu yıl koşu start noktalarında tabanca kullanılmayacak.

 

- Toplam 887 bin dolar dolar ödül dağıtılacak

 

İBB Spor AŞ, organizasyon kapsamında dereceye giren sporculara toplam 887 bin dolar ödül dağıtılacağını duyurdu.

Maraton genel klasmanında toplam 216 bin dolar ödül konulurken, kadınlar ve erkeklerde ilk 5 sırayı alan sporcular, sırasıyla 50 bin, 25 bin, 15 bin, 10 bin ve 8 bin dolar kazanacak. Bu kategoride Türk sporcu tasnifi için toplam 70 bin dolar ödül belirlendiği, ilk 3'e giren erkek ile kadın atletlerin, sıralamaya göre 20 bin, 10 bin ve 5 bin dolar ödül alacakları kaydedildi.

Maraton zaman bonusu olarak ise toplam 550 bin dolar ödül verileceği aktarıldı.

Etkinlikte, 15 kilometre genel klasman için 18 bin dolar, bu kategorinin Türk sporcu tasnifi için 6 bin dolar toplam ödül konuldu.

Tekerlekli sandalye kategorisinde verilecek toplam ödül 20 bin dolar olarak duyurulurken, Türk masterler kategorisinde 6 bin 300 dolar, en yaşlı sporcular için ise 700 dolar toplam ödül belirlendiği açıklandı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER