ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2014 Pazartesi 11:40

Yeni yerleşim yerinde sağlık sıkıntısı yaşamayacaklar

Yeni yerleşim yerinde sağlık sıkıntısı yaşamayacaklar

Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Hasankeyf'in yeni yerleşim alanında yapımı devam eden 25 yataklı Devlet Hastanesi'nin tamamlanmasıyla ilçenin sağlık sorunu ortadan kalkacak.


Hasankeyf'in Ilısu Baraj Gölü altında kalması nedeniyle yeni yerleşim yerinde yatırımlar sürüyor. İlçenin en büyük sorunları arasında yer alan hastane sorunu, yeni yerleşim yerinde yapımı devam eden 25 yataklı Devlet Hastane ile sona erecek.

Yeni yerleşim yerindeki hastanenin 2016 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Hastane, 6 milyon 665 bin liraya mal olacak.

Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastane olmadığı için ilçedeki vatandaşların sağlık noktasında sıkıntı çektiklerini belirterek, hastanenin hizmete girmesiyle sağlık noktasındaki eksikliğin giderileceğini söyledi.

İlçe nüfusunun 3 bin 200 olduğunu, ancak nüfusa göre daha büyük bir hastanenin yapıldığını kaydeden Ayca, ilçenin turistik bir yer olması ve yeni yerleşim yerinin mevcut nüfusundan daha fazla olabileceği düşüncesiyle hastanenin büyük yapıldığını belirtti.

İlçede hastane olmadığı için vatandaşlardan yoğun şikayet aldıklarını ifade eden Ayca, şöyle konuştu:

"Hasankeyf'te hastane yok. İnsanlar çok şikayet ediyor. Fakat o sorun çözülecek. 25 yataklı olduğu için büyük bir hastane. Doktor sayısı fazla olacak. 24 saat hizmet verecek. Niye bu kadar büyük bir hastane yapılıyor? diye soruyorlar. Yeni yerleşim yerinde nüfus artacak. İleriye dönük bir proje olarak uygulanıyor. Şu an en büyük sıkıntılarımızdan biri sağlık hizmeti. Fakat bu hastane bu sorunu çözecektir."

İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı da ilçede şu an bir sağlık ocağı ile hizmet verdiklerini aktararak, bunun yetersiz olduğunu belirtti.

Yapımı devam eden Devlet Hastanesi'nin en az dört branşta hizmet vereceğini dile getiren Bodakçı, "İlçe nüfusuna göre büyük bir hastane. Kadın doğum, genel cerrahi, dahiliye ve çocuk servisleri hizmet verecek. Hastanenin hizmet vermesiyle özellikle Hasankeyflilerin en büyük sorunlarından biri olan sağlık sorunu da büyük oranda bitecek" ifadelerini kullandı.

Hasankeyf'te yaşayan Fahrettin Süzer ise sağlık ocağının bütün ihtiyaçlara cevap veremediğini, biran önce 25 yataklı hastanenin açılmasını beklediklerini söyledi.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER