ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Kasım 2014 Pazartesi 16:14

Vatandaşlara ücretsiz diş taraması

Vatandaşlara ücretsiz diş taraması

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında açılan stantla vatandaşlara ücretsiz diş taraması yapılmaya başlandı.


Kurulan stantları gezen Vali Ali Kolat, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun’dan bilgi aldı. Vali Kolat, meydana getirilen ambulansta diş taraması yaptırdı. Kolat, yaptığı kısa açıklamada ilin sağlık alanda olduğu gibi ağız sağlığı ve diş bakımı konusunda da iyi bir durumda olduğunu söyledi.

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla meydana getirilen ambulanslarda ücretsiz diş taraması yapıldığını açıklayan İl Sağlık Müdürü Dr Mustafa Uzun, “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 46 ünite, 6 uzman, 47 diş hekimi, Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde de 73 ünite, 37 uzman, 1 diş hekimi ve 47 asistanın bulunuyor. Bu merkezlerde, çekim, dolgu, kanal tedavisi ve protez hizmetinin sunuluyor.” dedi.

Uzun, “Diğer illerden gelen hastalar da bu merkezlerde tedavi ediliyor. Sağlık Bakanlığına bağlı birimlerde günlük ortalama 550, KÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde ise 270 hastaya poliklinik hizmeti sunuluyor.” dedi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER