ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Eylül 2014 Salı 13:38

Umut’tan sevindiren haber

Umuttan sevindiren haber

Antalya’da 2008 yılında geçirdiği kazanın ardından felç kalan Rus uyruklu Umut’tan iyi haber var.


Umut tedavilere cevap vermeye başlarken artık tuvaletini tutabiliyor, baş dengesini kontrol edebiliyor ve gıdıklamalara tepki verebiliyor.

Trafik kazasının ardından komaya giren ve felç kalan Umut’tan iyi haber var. Hastanede bir yakınına refakat ettiği sırada Umut’u gören ve gönüllü annesi olmayı kabul eden Gülsüm Kabadayı’nın 7 yıldır bakıcılığını yaptığı Umut, Samsun’da ve çeşitli hastanelerde gördüğü tedaviler sonuç vermeye başladı. Umut’a kendi evinde öz çocuklarından ayırt etmeden özenle bakan Kabadayı, Umut’un sağlığına kavuşup ayağa kalkması için elinden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğini söyledi.

"UMUT İYİYE GİDİYOR"

Samsun’da yürüme robotuna (lokomat) 3 buçuk ay bağlı kalan Umut’ta, sinir sistemlerine verilen uyarılar sayesinde gıdıklanma, hareketli nesneleri gözleriyle takip etme ve baş dengesini kontrol etme gibi bir takım gelişmelerin olduğunu söyleyen Gülsüm Kabadayı gelişmeler karşısında sevindiklerini söyledi. Kabadayı, "Samsun’a gidip tedavi gördük. Umut şu anda büyük ve küçük tuvaletini tutabiliyor. Yanlarına yastık koyardık. Onları kaldırdık. Kendi dengesini sağlayabiliyor. Seslere tepki verebiliyor. Tedavilerinin devam etmesi lazım. Umut gerçekten iyiye gidiyor. Lokomot cihazına ihtiyacımız var. Umut 3 buçuk ay boyunca lokomat cihazına bağlandı ve baş dengesini sağladı, tuvaletini tutmayı öğrendi. Tepki vermeye başladı. Gıdıklanmaya başladı. Arada bir gülüyor. Önceden günlük 30 bez kullanırdık. Şimdilerde haber veriyor. Biz de tuvalete götürüyoruz. Canı sıkılınca ’Han’ diyor biz de dışarıya çıkarıyoruz" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN FOTOĞRAFIYLA POZ VERDİ

Yürütme robotuyla Umut’un daha hızlı iyileşeceğini belirten Kabadayı, Aile ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürlüğü’nün desteğiyle Umut’a iki yeni yatak alındığını belirtti. Kabadayı yeni yataklarından birisinin fizik ve masaj yatağı, diğerinin ise belinden ve göğsünden bağlanan bantlar sayesinde Umut’u doksan derece dik bir şekilde ayağa kaldırdığını söyledi. Kabadayı, iki oğlu Mehmet Ali Ağar ve Firdevsi Ağar’ın yardımlarıyla Umut’a masaj yaptıklarını belirtti.

Elinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte çektirdikleri fotoğrafı tutan Umut’a bakıcı annesi Kabadayı, yürütme robotu isteğinde bulundu. Kabadayı, "Her şeyi değişti Umut’un. Bu yatakları Samsun’da görmüştük. Aile ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürlüğü destek verdi ve bu yatakları Umut’a aldık. Bu yatak Umut’u ayağa kaldırıyor 90 derece dik konuma getiriyor. Böylece sindirim sistemi daha rahat çalışıyor. Bir de fizik yatağı alındı. Onla da günde 3, 4 kere masaj yapıyoruz. Bize her zaman destek olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’den lokomot cihazını Antalya’ya getirmesini istiyoruz" dedi.












KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER