ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2013 Cuma 20:54

Tavuk tüketicileri bu habere dikkat!

Tavuk tüketicileri bu habere dikkat!

Diyarbakır’da 15 ton tavuk eti imha edildi. Rastgele yerlerden tavuk ve et ürünleri almayın!


Diyarbakır’da belediye ve Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada, son tüketim tarihi geçmiş 15 ton piliç tespit edildi.

Bağlar ilçesinin Urfayolu, Mardinyolu ve Bağcılar ve Yeni Sebze Hali’ndeki soğuk hava depolarında yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş 15 ton tavuk eti tespit edildi. Tarihi geçmiş piliçler, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin kontrollerinden sonra zabıta ekipleri tarafından yakıldı.

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürü Lütfi Taylan ve Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan Yaman Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde bir araya gelerek konu hakkında birer açıklama yaptı. Taylan, son bir haftada zabıta ekiplerinin yaptığı yoğun denetimler ve bazı vatandaşların da şikayetleri sonucu halkın sağlığını tehdit eden birçok ürün ele geçirdiklerini söyledi. Taylan, "Ekiplerimiz kesinlikle halkın sağlığını göz önünde bulundurarak art niyetli kişilere fırsat vermeyecek. Bu konuda halkımızın da duyarlı olması lazım, rastgele yerlerden tavuk ve et ürünlerini almamaları gerekir.” dedi.

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak gıda denetimlerini 5996 Sayılı Kanun kapsamında yürüttüklerini kaydeden Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan Yaman ise yaptıkları çalışmalar özellikle gıda konusunda sadece il müdürlükleri değil, birçok kurumunda ilgi alanında olduğunu belirtti. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER