ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2012 Perşembe 02:36

Spor yapanlar dikkat!

Spor yapanlar dikkat!

Eğer düzenli olarak egzersiz yapıyorsanız bu besinleri mutlaka yemelisiniz. Çünkü...


Kas sistemini güçlendirmeye yarayan ve vücudun ihtiyacı olan protein ve karbonhidratı bu yiyecekleri yiyerek alabilirsiniz.

İşte spor yapanlar için zorunlu yiyecekler

-Yumurta protein açısından oldukça zengindir. Protein kas sistemini güçlendirmeye yardımcı olacağı için mutlaka tüketilmesi gerekenler arasında yer alır.

-Fasulye yüksek posalı sebzelerdendir. Bu nedenle spor yapanların es geçmemesi gerekir.

-Makarna karbonhidrat açısından oldukça zengindir. Spor yapmadan 1 saat önce ya da spordan 1-2 saat sonra mutlaka karbonhidrat içerikli yiyecekler tüketilmelidir.

-Tavuk yemeği de protein içerdiği için et ve yumurtaya alternatif olmalıdır.

-Balık omega 3 ve omega 6 yönünden zengindir. İnsan vücudunda bulunmayan bu asitler dışarıdan takviye olarak alınmalıdır. Balık aynı zamanda vücuttaki bazı kimyasal işlemler için enerji verir. Bu nedenle spor yaparken olmazsa olmaz yiyeceklerdendir.

-Pilav nişasta yönünden zengin bir besin olduğu için yüksek enerji depolamaya yardım eder. Spor için gerekli olan enerjiye yardımcıdır.

-C vitamini alacağınız meyveleri spor sonrası veya öncesinde bol miktarda tüketebilirsiniz. Çünkü C vitamini yağ yakımını kolaylaştırır.

-Sıvı tüketimi spor için gereklidir. Özellikle spor yaptığınız esnada suyu bol bol tüketmelisiniz. Çay, kahve, bitki çayları suyun yerini tutmayacağı için daha çok su içmek önemlidir.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER