ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Ekim 2014 Cuma 09:19

Şeker hastalarına müjde

Şeker hastalarına müjde

Almanya'nın Münih kentindeki Schwabing Kliniği’nin Diyabet Diyet Merkezi Müdürü Hedwig Rauch şeker hastalarına iki müjde verdi.


Türkler için düzenlenen özel diyabet bilgilendirme toplantısında konuşan Hedwig Rauch, Ağızdan alınan insülinin üretimine yeniden başladığını ve kola takılan mikroçiple, iğnesiz kan şekeri ölçümünü sağlayan cihazının önümüzdeki ay piyasaya çıkarılacağı müjdelerini verdi. Hedwig Rauch, “Aldığımız duyumlara göre bir Amerikan şirketi ağız ensülinleri üretimini yeniden başlatmış. Özellikle iğneden korkanlar için çok rahat olan bu metodun yıl sonuna kadar Almanya’da da yayılacağını düşünüyoruz" dedi.

Günde 3-4 kez kan şekerini ölçmek zorunda kalan şeker hastalarının bu dertten de kurtulacağını söyleyen Hedwig Rauch, “Kola takılan ve 14 günde bir değiştirilen mikroçip ve bunu tarayıp kan şekerini ölçen yeni alet sayesinde şeker hastaları büyük bir yükten kurtulacak. Abbott İlaç Firması’nın önümüzdeki ay piyasaya süreceği bu sistemin her biriminin yaklaşık 60 Euro olması nedeniyle hastalık kasaları olaya pek sıcak bakmıyor, ama sistem İnternet üzerinden özel olarak sipariş verilebilecek" açıklamasını yaptı.

Özellikle birinci nesil yurttaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği toplantıda Rauch, 'İnsülin iğnesi' konusunda ayrıntılı bilgi verdi. Diyabet uzmanı Rauch, birçok şeker hastasının kan şekeri değerleri yüksek olduğu halde, iğneden korktukları için hapla idare etmeye çalıştığına dikkati çekti. Rauch, “Unutmayalım ki, haplar bazı yan etkileri olan kimyasal bileşimlerdir. Oysaki günümüzde insülin insan dokusundan elde edilen çok doğal bir bileşimdir. Hapa göre zararsız ve çok daha etkili bir tedavi metodudur” diye konuştu.













KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER