ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2013 Pazartesi 09:35

Seçil Öğretmen umut oldu

Seçil Öğretmen umut oldu

İzmir Kiraz’da resim öğretmenliği yapan Seçil Yörükoğlu Fidan örnek davranışıyla 3 çocuğa umut oldu.


Dilek Ufuk'un haberi- Yazete.com

İzmir Örencik Köyü Zeybekler İlköğretim Okulu'nda göreve başlayan öğretmen Seçil Yörükoğlu Fidan, ilk ders günü dikkatini çeken bir öğrencisinin hastalığına duyarsız kalamadı. Karşılaştığı durum karşısında son derece üzülen Seçil öğretmen gerekli araştırmaların ardından harekete geçti.

Önce hastalık hakkında araştırma yaptı. Daha sonra Kanal D’de yayınlanan ‘Doktorum’ programına mail atarak 3 çocuğun sağlığına kavuşması için vesile  oldu.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

250 000' DE BİR GÖRÜLÜYOR!

Aynı hastalıktan rahatsız 3 kardeş. Selçuk, Sinan ve Ali… Onlar karanlığın çocukları! Onlar 250 bin'de bir görülen bir hastalığın kurbanları. Güneş ışınlarından rahatsız olan bu çocukların ışığa karşı aşırı rahatsızlıkları var. Bizim için hayat anlamına gelen Güneş onlar için öldürücü! Genelde bodrumda ya da ışıksız ortamda yaşıyorlar. Işıklı ortamda gözlerine perde inerek ciltte hasarlar oluşuyor. Ve vücut bu hasarı onaramıyor.

Bu rahatsızlıktan dolayı sosyal çevreden uzak yaşayan 3 çocuğun durumuna çare arayan Seçil öğretmenin bu davranışı büyük takdir topladı, herkese örnek oldu.

XERODERMA PIGMENTOSUM HASTALIĞI NEDİR?

Xeroderma Pigmentosum’’ (XP) adlı hastalığa yakalanan bu çocuklar için güneş ışıkları büyük bir tehlike oluşturuyor. Xeroderma Pigmentosum hastaları, güneşin ultraviyole ışınlarına karşı aşırı duyarlılık gösteriyorlar.

Deri hücreleri, güneş ışınlarının yol açtığı hasarı bir türlü tamir edemiyor. Birkaç dakika güneşte kalmaları halinde derilerinde kötü huylu tümörler oluşuyor.

Hastalık şimdilik tedavi edilemediğinden Xeroderma Pigmentosum mahkumları karanlıkta yaşamak zorunda. Ancak güneş ışığını geçirmeyen özel giysilerle gündüz vakti sokağa çıkabiliyorlar.

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER