ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Temmuz 2014 Salı 13:44

Sağlık Bakanlığı’nda tanker faciasına ilişkin açıklama

Sağlık Bakanlığında tanker faciasına ilişkin açıklama

Olay yerine, içerisinde acil yardım ambulansı, obez ambulans, dört sedyeli ambulans ve UMKE araçları olmak üzere toplam 69 ambulansın yaklaşık 215 kişilik ekibiyle birlikte görevlendirildi.


Sağlık Bakanlığı, Diyarbakır’daki tanker kazasında olay yerine, içerisinde acil yardım ambulansı, obez ambulans, dört sedyeli ambulans ve UMKE araçları olmak üzere toplam 69 ambulansın yaklaşık 215 kişilik ekibiyle birlikte görevlendirildiği açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı Afet Koordinasyon Merkezi’ne (SAKOM) 21 Temmuz 2014 saat 23:35’te (dün) Diyarbakır -Bingöl karayolu üzerinde iki yolcu otobüsü, yakıt yüklü bir tanker ve bir binek aracın karıştığı trafik kazasında patlama meydana geldiği ve çıkan yangın neticesinde olay yerinde çok sayıda yaralı olduğu bilgisi ulaştığı belirtilerek bu bilgi üzerine Bakanlık tarafından derhal kriz masası oluşturulduğu ve bölgeye ivedilikle ambulanslar ve ilkyardım ekiplerinin sevk edildiği kaydedildi.

Açıklamada olay yerine, içerisinde; acil yardım ambulansı, obez ambulans, dört sedyeli ambulans ve UMKE araçları olmak üzere toplam 69 ambulans yaklaşık 215 kişilik ekibiyle birlikte görevlendirildiği ifade edilerek şöyle denildi:

"Ayrıca, 2 uçak ambulansımız ve 1 adet helikopter ambulansımız ile birlikte 2 adet askeri helikopter de olay sonrası yaralılarımızın yardımına ulaşmıştır."

Olayda 27’sinin durumu ağır olmak üzere toplam 69 kişi yaralandığı ifade edilerek bu hastalardan biri Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybettiği vurgulandı. Hastanelerdeki diğer yaralılara ilk müdahalelerinin yapılarak tedavilerine başlandığı bildirildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Yaralı sayısının fazla ve hayati tehlikelerinin olması nedeniyle yaralılarımızın daha iyi sağlık hizmeti alabilmeleri için yanık ünitelerinin bulunduğu Malatya, Bingöl, Elazığ, Batman, Ş.Urfa, G.Antep, Adana, Mersin, Ankara, Kocaeli, Erzurum, İstanbul ve İzmir illerine 34 yaralımızın nakilleri planlanmış olup, nakil süreçleri devam etmektedir.

Tedavileri için 18 yaralımız hava ambulanslarımızla, 16 yaralımız ise kara ambulansımız ile il dışına sevk edilmiş olup, ihtiyaca göre sevk planlaması devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER