ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2014 Perşembe 17:31

Sabah koşusunu eğlenceli hale getiren 7 kilit öneri

Sabah koşusunu eğlenceli hale getiren 7 kilit öneri

Sabah koşusu yapmanın çok zor olduğunu düşünüyor ve bunun için gerekli enerjiyi kendinizde bulamıyor musunuz? Güzel bir sabah koşusu için sizi motive edecek öneriler


Sabahları gülümseyerek sahilde koşan insanların, sabah erken kalkmaktan hoşlandıklarını ve her sabah mutlu uyandıklarını mı düşünüyosunuz? İtiraf edelim, çoğumuz sabahları uzun mesafe koşu yapmak bir yana, duşta şampuanın yerini bile zor buluyoruz. Yoğun iş temposu ve programlarsa koşu için vakit ayırmayı oldukça zorlaştırıyor. Düzenli koşu yapanlar bile olabildiğine hızlı bir şekilde yapıp, programlarının arasına sıkıştırıyor. 

Sabahları işe gitmeden önce, kendinize vakit ayırıp biraz koşmak, gün boyu daha sakin ve stressiz olmanıza yardımcı olacak. pudra.com'da yer alan habere göre, koşuyu sabah yapmak yani günlük programın dışında tutmak, gün içinde araya sıkıştırma derdini de ortadan kaldıracağından stresiniz azalacak. İşte sabah erken kalkıp, muhteşem bir sabah koşusu yapmak için ipuçları :

1.Plan yapın

Muhteşem bir sabah koşusu deneyimi için koşunuzu önceden planlayın. Yatmadan önce spor kıyafetlerinizi, çorabınızı, ayakkabınızı, kulaklıklarınızı, güneş kreminizi yani tüm ayrıntıları düşünün. Erken yatın, en az yedi saat uyuyun. Böylece sabah kalktığınızda kendinizi yorgun değil, tazelenmiş hissedeceksiniz. 

2.Biraz atıştırın

Alıştığınız saatten daha erken kalkmak midenizi biraz rahatsız edebilir. Bu nedenle koşuya çıkmadan önce mutlaka bir şeyler atıştırmalısınız. Yarım muz ve küçük bir bardak su midenizi yatıştırmak için yeterli olur. 

3.Kaslarınızı ısıtın

Vücudunuz sabahları egzersiz yapmaya alışkın değilse, ısınma hareketleri yapmak ciddi anlamda önemli. Kan akışını hızlandırmak için "güneşi selamlama” ve aynı zamanda gergin kaslarınızı gevşetmek için ısınma hareketleri yapabilirsiniz. Bunlar sadece kendinizi iyi hissetmenizi sağlamayacak, aynı zamanda sakatlanmanızı önlemeye de yardımcı olacak. 

4.Çözüm üretin

Sabah koşusu yapmak gözünüzde büyüyorsa, basit çözümler üretin. Mesela hedeflediğiniz mesafeyi koşamayacağınızı anladığınızda, hedeflediğinizin yarısı kadar koşun ve dönüş yoluna geçin. Dönüş yolunda olmak her zaman insana kendini iyi hissettirir. Dönüş yolunda koşuyu tamamladığınız düşüncesi oluşacağından, siz de kendinizi daha enerjik hissedeceksiniz. Mükemmel bir duş ve kahvaltı hayali de size eve dönmek için enerji kazandırabilir. 

5.Yavaş ve istikrarlı koşun

Koşuya 12 km/sa hızla başlamanıza hiç gerek yok. Bunun yerine rahat bir biçimde hızınızı koruyabileceğiniz, sizi yıldırmayacak bir tempoda koşmaya başlayın. Hızınızı yükseltmek için gereken motivasyonu vücudunuz size hissettirecek. 

6.Zihninizi meşgul edin

Koşunuzu heyecanlı kılacak hiçbir şeyden çekinmeyin. Vücudunuzun fiziksel zorlanmasına bağlı olarak gelişen zihinsel taleplerden, sizi uzak tutacak çözümler üretin. Mesela sizi motive edecek yeni bir müzik listesi veya bir sesli kitap olabilir. Hatta favori şarkınızı veya kitabın bölümünün bitmesini beklerken belki fazladan beş dakika bile koşabilirsiniz. 

7.Kendinizi ödüllendirin

Sabahları horozlar bile ötmeden kalktığınızdan takdir edilmekten çok daha fazlasını hak ediyorsunuz. Eve gittiğinizde sizi bekleyen yeni demlenmiş kahvenin hoş kokusu, koşmaktan pembeleşmiş yüzünüzü güldürmek için yeterli olacak. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER