ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ekim 2014 Pazar 16:45

"Paniğe gerek yok"

"Paniğe gerek yok"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ebola ve Mers virüsleriyle ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını ve paniğe gerek olmadığını söyledi.


Bakan Müezzinoğlu, AK Parti Muş İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Muş’a geldi. Ankara’dan uçakla Muş’a gelen Bakan Müezzinoğlu’nu, Muş Havalimanı’nda Muş Valisi Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, Belediye Başkanı Feyat Asya ve partililer tarafından karşılandı. Daha sonra toplantının yapılacağı Kültür Merkezi’ne geçen Müezzinoğlu, burada Ebola ve Mers virüsleriyle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Paniğe gerek olmadığını belirten Müezzinoğlu şöyle konuştu: "Gerek Ebola’yla, gerekse Mers virüsüyle ilgili ülke olarak gerekli tedbirleri alıyoruz. Ama özellikle vatandaşlarımıza söylemek istediğim cümle, asla bir paniğe gerek yok, asla olağanüstü bir duyarlılığa gerek yok. Olağanüstü bir duyarlılık gösterecek tek bir sorumlu var o da, sağlık bakanlığı ve sağlık hizmeti veren kurumlarımız. Biz de bu anlamda Ebola’da yaklaşık bir yıldır, Mers’le de yaklaşık 6 aydır gerekli tedbirleri alıyoruz. Gerek o bölgeden gelen insanlarımız, ister mersle ilgili hacdan veya umreden gelen vatandaşlarımızın yakın takibi, gerekse Ebolanın çıktığı dört ülkeden gelen gerek vatandaşlar, gerekse ülkemize gelen insanlarla ilgili yakın takip yapıyoruz. Şu anda her ikisiyle ilgili ülkemizde olağanüstü durum yok. Tabi acil hizmetleri verirken veya bu şüpheli vakalara hizmet verirken, olabildiğince izolasyona önem veriyoruz. Diğer farklı bulaşıcılara müsaade etmemeye gayret ediyoruz. Ama vatandaşımızı bir panik havasına asla düşmemeleri, en ufak bir ateşli durumda veya solunum sistemi hastalığında veya Eboladaki gibi sindirim sistemi hastalığında, ’aman Mers oldum, aman Ebola mı oldum’, böyle bir panik havasına gerek yok. Gerekli tedbirleri bakanlık olarak gerek havaalanlarında, gerekse ta o bölgeden gelen insanları takipte, gerekse tedavi amaçlı veya şüpheli vakaların takibi amaçlı 43 ilimizde 49 tane hastanemize bu anlamda görevlendirmeleri yaptık ve tedbirleri aldık."

Bakan Müezzinoğlu, açıklamanın ardından toplantıya geçti.

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER