ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 17:52

Nevşehir UMKE, kanyonda tatbikat yaptı

Nevşehir UMKE, kanyonda tatbikat yaptı


Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Combuz Kanyonu'nda yaralı arama ve kurtarma tatbikatı yaptı.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından 'Dağda Yaralı Arama ve Kurtarma' eğitim ve tatbikatı gerçekleştirildi. Dr. İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi bahçesinin alt tarafında bulunan kayalık Combuz Kanyonu'n da gerçekleştirilen tatbikata 8 kişilik Nevşehir UMKE Ekibi katıldı.

Gerçekleştirilen tatbikat öncesi Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi 'Dağda Yaralı Arama ve Kurtarma' eğitimcileri tarafından konu ile ilgili olarak Nevşehir UMKE personellerine teorik olarak eğitim verildi. Daha sonra gerçekleştirilen tatbikatta, eğitmenler eşliğinde, dağda yaralı kurtarma, tırmanma, iple dağdan inme ve ip düğümlerini öğrenen Nevşehir UMKE personelleri, tatbikatta senaryo gereği, kayalık bir alanda yaklaşık 15 metre yüksekten düşen yaralıya müdahale gerçekleştirdi. Öncelikle düşen yaralıya ulaşmak için teknik malzemelerle aşağıya güvenli bir şekilde ulaşmak için istasyon kurduktan sonra, sedye ve tıbbi medikal çanta ile aşağıya teker teker iniş yapan ekip, yaralıya gerekli tıbbi müdahaleyi uyguladıktan sonra yaralıyı yine ip yoluyla yukarıya güvenli bir şekilde çıkartarak tatbikatı başarıyla tamamladı.


İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, yaptığı açıklamada, UMKE ekibinin yz-kış, soğuk-sıcak demeden, daha iyi hizmet verebilmek için sürekli eğitim ve tatbikatlar yaptığını belirterek, Nevşehir UMKE Ekibinin, her türlü koşulda görev yapmaya hazırlıklı olduğunu belirtti.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER